Main Content

NHL: Kings a Ducks odohrajú v januári zápas pod holým nebom na Dodger Stadium

utorok, 7. máj 2013 09:05 | Autor: TASR

New York 7. mája (TASR) - Minimálne tri zápasy sa v budúcej sezóne zámorskej hokejovej NHL odohrajú pod holým nebom. K už ohlásenému duelu Winter Classic medzi Detroitom a Torontom a marcovým stretnutím Pittsburghu s Chicagom sa pripojil v pondelok aj súboj medzi kalifornskými tímami Los Angeles Kings a Anaheim Ducks.

Predstavitelia NHL oznámili, že duel medzi úradujúcim víťazom Stanleyho pohára a rivalom z predmestia LA sa uskutoční 25. januára 2014 na Dodger Stadium, kde hrávajú svoje domáce zápasy bejzbalisti tímu MLB Los Angeles Dodgers. "Dodgers Stadium sa stal počas uplynulých 51 rokov svedkom mnohých zaujímavých a unikátnych momentov. Teraz k nim pribudne ďalší, keď hraciu plochu zaplní ľad," uviedol pre agentúru AP prezident LA Dodgers Stan Kasten.

Podľa zámorských médií by sa v budúcom ročníku NHL malo v rámci "Stadium Series" celkovo odohrať na otvorených štadiónioch šesť zápasov. Vedenie NHL údajne zvažuje pred olympijským turnajom v Soči zorganizovať ešte jedno stretnutie vo Vancouveri a ďalšie dve na newyorskom Yankee Stadium.