Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (7.5.)

utorok, 7. máj 2013 09:38 | Autor: Branislav Lipták

Správy dňa z anglickej Premier League (7.5.)
Správy dňa z anglickej Premier League (7.5.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

CHELSEA: Nemecký finalista Ligy majstrov Borussia Dortmund chce predať svojho kanoniera RobertaLewandowskeho do londýnskej Chelsea. Klub sa tak chce vyhnúť hnevu svojich fanúšikov, pretože o služby poľského ostrostrelca má veľký záujem aj konkurenčný Bayern Mníchov. To sa nepáči hlavne tvrdému jadru domácich fans.

MANCHESTER CITY: Klub z Manchestru nedávno prejavil záujem o Brazílčana Fernandinha. Na tento interes zareagoval sám brazílsky záložník a žiada, aby ho ukrajinský zamestnávateľ pustil do Anglicka. Vedenie Shakhtaru Donetsk sa však vyjadrilo, že svojho záložníka sa ľahko nevzdá a Manchester si má pripraviť veľký balík peňazí.

MANCHESTER UNITED: Holandský útočník Robin van Persie sa rozhodol, že si ponechá dres číslo 20. Hráč sa vyjadril, že nechce aby si fanúšikovia kupovali nové dresy s jeho menom a zároveň dodal, že mu číslo 20 prinieslo v tejto sezóne štastie. 

LIVERPOOL:Opora zadných radov „The Reds“ Jamie Carragher po sezóne končí s aktívnou kariérou a klub sa rozhliada po adekvátnej náhrade za anglického reprezentanta. Do úvahy prichádza Holanďan s brazíslkymi koreňmi Douglas Texeira z FC Twente Enschede.

FULHAM: Nórsky obranca londýnskeho klubu z Fulhamu John Arne Riise sa rozhodol ukončiť reprezentačnú kariéru a venovať sa výhradne svojmu klubu. 32- ročný Nór odohral za reprezentáciu 110 zápasov.

HULL CITY: Budúcoročný nováčik Premier League by si rád v kádri udržal brankára Davida Stockdalea. Rodák z Leedsu patril medzi opory tímu a svojimi výkonmi prispel k postupu Hull City do najvyššej anglickej súťaže. Avšak Angličan je v Hull City iba na hosťovaní z Fulhamu. O jeho zotrvaní v klube sa rozhodne cez leto.

READING: Klub má už dávnejšie istotu zostupu do Championship, no napriek tomu sa nehodlá vzdať svojich kľúčových hráčov. Potvrdil to tréner Nigel Adkins.

SOUTHAMPTON: Klub z juhu Anglicka uvažuje o kúpe Víctora Ruíza z Valencie. Španielsky majster Európy do 21 rokov z roku 2011 by mohol vystúžiť obranné rady anglického klubu už od budúcej sezóny.