Main Content

MS v hokeji: Elitná zostava pondelňajších zápasov (6.5.)

utorok, 7. máj 2013 10:46 | Autor: Dávid Lech

MS v hokeji: Elitná zostava pondelňajších zápasov (6.5.)
MS v hokeji: Elitná zostava pondelňajších zápasov (6.5.) | zdroj: foto TASR

Štvrtý hrací deň MS v hokeji 2013 priniesol pre našu radosť aj dôležité víťazstvo Slovenska nad Nemeckom. Okrem toho sa však zrodilo aj veľké prekvapenie, keď Švajčiari zdolali Čechov 5:2. Prinášame vám najlepšiu zostavu pondelka.

Brankár

Reto Berra (Švajčiarsko) Bilancia: 37 úspešných zákrokov, 2 inkasované góly, 94,8% úspešnosť zásahov Švajčiarsko je na tohtoročnom šampionáte zatiaľ neporazeným tímom a obrovský podiel má na tom aj brankár Reto Berra, ktorý chytil 37 striel českých reprezentantov a jeho tím sa tak mohol radovať z víťazstva 5:2.

Obrancovia

Roman Graborenko (Bielorusko)
Bilancia: 0+0 Bielorusi sa takmer postarali o senzáciu, keď budúcoročný usporiadateľ MS hral vyrovnanú partiu proti domácim Švédom. „Tri korunky“ napokon zvíťazili 2:1, no na ľade sa nedalo nevšimnúť si zadáka Romana Graborenka, ktorý na ľade strávil vyše 25 minút a na bránu Švédov vyslal päť striel.

Juuso Hietanen (Fínsko) Bilancia: 0+1 Hietanen strávil v dueli proti Francúzom na ľade 19 minút, pripísal si asistenciu pri víťaznom góle svojho celku, zaznamenal plusový bod a na francúzsku bránu vyslal dve strely.

Útočníci

Tomáš Záborský (Slovensko)
Bilancia: 2+0 Útočník Avangardu Omsk mal leví podiel na víťazstve Slovákov, keď dvomi gólmi do nemeckej siete pomohol získať našim reprezentantom dôležité tri body. Záborský patril medzi najlepších hráčov na ľade a druhýkrát sa tak objavuje v našej elitnej zostave.

Simon Moser (Švajčiarsko) Bilancia: 1+1 Mladý 24-ročný Simon Moser odohral jeden zo svojich najlepších zápasov vo švajčiarskej reprezentácii. V súboji s Českom vsietil víťazný gól a k presnému zásahu pridal aj jednu gólovú prihrávku.

Juhamatti Aaltonen (Fínsko) Bilancia: 1+1 Krídelník fínskej reprezentácie pomohol „Suomi“ v neľahkom zápase bilanciou 1+1 zdolať nepríjemného súpera z Francúzska. Člen elitnej fínskej formácie si do štatistík pripísal víťazný presný zásah a bol tretím najvyťaženejším forwardom svojho tímu.