Main Content

REBRÍČEK: Traja kandidáti na vypadnutie z A-kategórie MS

utorok, 7. máj 2013 11:20 | Autor: Dávid Lech

Po tom, čo sme Vám predstavili piatich najväčších favoritov na tohtoročných majstrovstvách sveta, sa naša redakcia zamerala na najväčších outsiderov na turnaji. Predstavujeme rebríček troch adeptov na vypadnutie z elitnej kategórie MS.

Lotyšsko


Cieľom lotyšskej reprezentácie na tohtoročnom šampionáte je určite záchrana. Lotyši na MS pricestovali s priemernou zostavou. Hlavnými ťahúňmi by mali byť hráči z KHL. V lotyšskom výbere je vyše desať hráčov hrajúcich v tejto súťaži. Títo hokejisti však nepatria medzi veľmi známych hráčov, väčšina pôsobí v Diname Riga, ktorá sa radí medzi najslabšie celky druhej najprestížnejšej hokejovej ligy.

V bránkovisku Lotyšov by sa mal objavovať skúsený Edgars Masalskis, najvýraznejšou osobnosťou v obrane je Arturs Kulda, ktorý má cenné skúsenosti z NHL. V ofenzíve by medzi opory mali patriť Miks Indrasis, Janis Sprukts, Andris Dzerinš či Gints Meija. Ani vďaka hráčom KHL sa však Lotyšsku nedarí zbaviť sa nálepky jedného z outsiderov na turnaji, čo potvrdzujú aj doterajšie výsledky na turnaji. Káder, ktorý sa môže pýšiť jednými z najlepších hokejových fanúšikov na svete prehral v prvom zápase s Ruskom 0:6 a v druhom podľahol USA tiež jednoznačne 1:4.