Main Content

Volejbal: Slovenský reprezentant Hupka posilní českého vicemajstra z Budějovíc

utorok, 7. máj 2013 19:05 | Autor: TASR

České Budějovice 7. mája (TASR) - Slovenský volejbalový reprezentant Róbert Hupka opúšťa nemecký tím Generali Haching a stal novou posilou vicemajstra českej extraligy Jihostroj České Budějovice, kde by mal nastupovať na poste libera. Informovala o tom oficiálna stránka Slovenskej volejbalovej federácie.

Tridsaťjedenročný rodák z Považskej Bystrice si na juhu Čiech zahrá aj prestížnu Ligu majstrov, kde sa klubu aj napriek tomu, že prekvapujúco prehral boj o titul s Ostravou, prihlásil.

"Róbert je dlhoročný slovenský legionár, ktorý v poslednej dobe pôsobil v nemeckých družstvách Unterhachingu a Friedrichshafenu. Spoľahlivý, pracovitý hráč, ktorý môže nastúpiť na pozícii smečiara, prípadne libera. Svoje kvality dokázal v zahraničí i v slovenskom národnom tíme," povedal pre klubový web volejbalcb.cz tréner Jan Svoboda.

Hupka pôsobil na Slovensku, v Taliansku i v Nemecku, ale českú extraligu okúsi prvýkrát v kariére. Klub opúšťajú skúsení smečiari Jakub Novotný s Petrom Pláteníkom, ktorí ukončili profesionálnu kariéru.