Main Content

Futbal: Spartak Myjava - ViOn Zlaté Moravce 2:1 v 24. kole CL

utorok, 7. máj 2013 21:05 | Autor: TASR

Myjava 7. mája (TASR) -

Spartak Myjava – FC ViOn Zlaté Moravce 2:1 (0:1)

Góly: 51. Kuračka, 67. Pelegríni - 4. Orávik. Rozhodoval: Straka, ŽK: Orávik (Zlaté Moravce), 2350 divákov

Zostavy a striedania:

Myjava: Solnička – Siva, Černáček, Častulín, Šulek – Pelegríni (82. Ďuriš), Kuračka, Marček, Sládek, Kukoľ (77. Daniel) – Urgela (69. Harsáni)

Zlaté Moravce: Kuciak – Pavlenda, Majerník, Pintér, Ondráš – Candrák (64. Minárik), Obročník, Bernáth (46. Bolinha), Orávik, Chren – Hodek

Zápas ešte ani poriadne nezačal a hostia už viedli. V 4. minúte sa k priamemu kopu postavil Orávik a umiestnenou strelou k žrdi rozvlnil sieť za Solničkom – 0:1. Domáci boli na chvíľu zaskočení, ale v 12. minúte pohrozili prvýkrát, z diaľky to skúšal Sládek. O dve minúty sa k lopte dostal Kuračka, ale zvnútra 16-tky nemieril presne. Myjavčania pridávali plyn, v 25. minúte vyviezol loptu Marček a z 25 metrov vyskúšal Kuciakovu pozornosť, ten chytil. Tlak kopaničiarov sa stupňoval, v 28. minúte prenikal v pokutovom území Siva, vyzeralo to, že bol faulovaný, no píšťalka rozhodcu zostala nemá. O dve minúty si loptu k priamemu kopu postavil Pelegríni, z 25 metrov pekne vystrelil, Kuciak však s námahou vyrazil. Veľkú príležitosť hráčov Myjavy priniesla 36. minúta, keď Urgela si prebral dlhú loptu, Kuciak bol vybehnutý za 16-tkou, ale domáci útočník sa nakoniec. Už o minútu opäť pekná lopta do 16-tky, Sládek však zblízka trafil vybehnutého Kuciaka.

Čo domácim nevyšlo v polčase prvom, vyšlo hneď v úvode toho druhého. V 51. minúte na ľavej strane dobre potiahol loptu Kukoľ, odcentroval a Kuračka usmernil loptu do siete – 1:1. Zaujímavý pokus previedol aj Pelegríni v 59. minúte z priameho kopu, nemieril však presne. Vedúci gól Spartakovcov padol v 67. minúte, keď sa Pelegríni pekne otočil s loptou a bombou k žrdi z 25 metrov nedal Kuciakovi šancu – 2:1. Hostia z Moraviec boli prakticky neviditeľní a tak sa k šanci dostali domáci, v 72. minúte zahral nakrátko priamy kop Pelegríni na Kukoľa, ten z 20 metrov prevetral Kuciakove rukavice. Už o minútu ďalšia akcia, to sa na bránu rútil nový muž Harsányi, ale netrafil priestor brány. Hráči Moraviec sa pokúšali o tlak až v samom závere. Domáci v 87. minúte z toho vyťažili kontru, Marček pekne potiahol loptu, dal do 16-tky Kuračkovi, ten ešte chcel obísť Kuciaka a hoci sa ocitol na zemi, nepískalo sa. Myjava víťazstvo ustrážila a natiahla svoju neporazenosť na deväť zápasov.