Main Content

Futbal: Disciplinárna komisia Ligue 1 suspendovala Leonarda na neurčito

streda, 8. máj 2013 10:05 | Autor: TASR

Paríž 8. mája (TASR) - Disciplinárna komisia Francúzskej futbalovej ligy dočasne suspendovala športového riaditeľa Paríža St. Germain Leonarda za incident s rozhodcom Alexandrom Castrom.

Udalosť sa odohrala po zápase PSG s Valenciennes (1:1), v ktorom hlavný arbiter vylúčil Thiaga Silvu. Rozhodnutie údajne rozhorčilo Leonarda, ktorý zámerne vrazil do hlavného arbitra v tuneli na štadióne. "Disciplinárna komisia suspendovala Leonarda od stredy až do skončenia vyšetrovania," cituje agentúra AP stanovisko disciplinárky.

Člen vedenia PSG svoju vinu poprel: "Predo mnou išiel delegát, ktorý mi zablokoval cestu. Práve on ma strčil do rozhodcu. Nezasiahol som ho ramenom, ale chrbtom. Aj to preto, že ma delegát postrčil. Takže v skutočnosti napadli mňa," obhajoval sa Leonardo.

Trestu sa nevyhol ani vylúčený Silva, ktorý dostal "stopku" na dva zápasy.

Leonardo by za svoje správanie mohol čeliť až ročnému dištancu. Problémy by však mohol spôsobiť aj samotnému klubu, ktorému disciplinárka môže odpočítať body. PSG patrí v tabuľke Ligue 1 prvé miesto so sedembodovým náskokom pred Olympique Marseille.