Main Content

Futbal: Ferguson na Old Trafford končí po tejto sezóne,oznámil Manchester United

streda, 8. máj 2013 11:05 | Autor: TASR

Londýn 8. mája (TASR) - Tréner Alex Ferguson končí v anglickom futbalovom klube Manchester United po aktuálnej sezóne. V stredu to potvrdil 20-násobný anglický majster v oficiálnom stanovisku, uviedli agentúry AP aj Reuters.

Sedemdesiatjedenročný Škót viedol klub z Old Trafford od roku 1986, vyhral s ním 13 ligových titulov, dvakrát Ligu majstrov a veľa ďalších trofejí.

Nad budúcnosťou Fergusona sa objavilo niekoľko pochybností po tom, čo sa v utorok v novinách Daily Telegraph objavila informácia, že tento týždeň plánuje ukončiť kariéru.

Zdroj blízky "červeným diablom" prezradil, že Ferguson by mal poskytnúť oficiálne vyhlásenie o pokračovaní, resp. nepokračovaní kariéry pred nedeľňajším zápasom Premier League proti Swansea City. Sedemdesiatjedenročný kouč však pôvodne dohady médií poprel.

"Momentálne nemám v pláne odísť. Tento tím môže stále napredovať, zisk 20. titulu môže byť začiatkom jednej ďalšej úspešnej éry. Neviem, či ja budem vedieť stáť pri ďalších úspechoch, ale rozhodne neplánujem odísť," vyhlásil škótsky kormidelník.

Cez víkend sa zase na Britských ostrovoch objavila informácia, že Ferguson musí podstúpiť operáciu bedra, čo znamená, že s najväčšou pravdepodobnosťou vynechá začiatok nasledujúcej sezóny.

Sir Alex pôsobí na lavičke Manchestru United už viac ako 26 rokov.