Main Content

MS v hokeji: Elitná zostava utorkových zápasov (7.5.)

streda, 8. máj 2013 11:07 | Autor: Dávid Lech

MS v hokeji: Elitná zostava utorkových zápasov (7.5.)
MS v hokeji: Elitná zostava utorkových zápasov (7.5.) | zdroj: foto TASR

V utorok sme boli svedkami štyroch zápasov MS 2013 v hokeji, keď zaujal najmä ten medzi Ruskom a USA (5:3). Prinášame vám elitnú zostavu včerajšieho dňa.

Brankár

Bernhard Starkbaum (Rakúsko) Bilancia: 36 úspešných zákrokov, 3 inkasované góly, 92,3% úspešnosť zásahov Rakúsko zdolalo vo veľmi dôležitom zápase Lotyšov 6:3 a to predovšetkým vďaka skvelému výkonu svojho brankára Bernharda Starkbauma, ktorý zneškodnil 36 streleckých pokusov súpera a mal najväčší podiel na víťazstve svojho tímu.

Obrancovia

Jevgenij Medvedev (Rusko) Bilancia: 1+0 Ruská zborná si v utorok zmerala sily so ambicióznym výberom USA. Zvíťazila 5:3 a víťazný gól zápasu si pripísal zadák Jevgenij Medvedev, ktorý k svojmu presnému zásahu pridal aj jeden plusový bod.

Philip Larsen (Dánsko) Bilancia: 0+1 Zadák Dallasu Stars sa len nedávno pripojil k reprezentácii Dánska a hneď sa aj zaradil medzi ich najdôležitejších hráčov. Na ľade strávil 25 minút a 43 sekúnd a asistoval na víťazný gól svojho celku v predĺžení – Dáni zdolali Slovincov 3:2.

Útočníci

Ilja Kovalčuk (Rusko)
Bilancia: 1+1 Skvelého Kovalčuka nezastavil ani americký výber. V dueli proti USA si pripísal bilanciu 1+1 a výrazne sa tak podieľal na výhre Ruska 5:3.

Steven Stamkos (Kanada)
Bilancia: 1+3 Kanada deklasovala Nórsko 7:1 a výraznou mierou sa o to pričinil druhý najlepší strelec NHL v základnej časti Steven Stamkos, ktorý vsietil jeden gól, ku ktorému pridal tri asistencie.

Paul Stastny (USA) Bilancia: 2+0 Zverenci Joe Sacca síce podľahli Rusom 5:3, no ich kapitán so slovenskými koreňmi Paul Stastny odohral veľmi dobrý duel, keď puk z jeho hokejky sa dvakrát zatrepotal v sieti zbornej. Skvelý výkon vyšperkoval aj vynikajúcou úspešnosťou na vhadzovaniach – 69,23%.