Main Content

Futbal: Blatter po verdikte Fergusona: "Patril k najväčším trénerom" - SÚHRN

streda, 8. máj 2013 15:05 | Autor: TASR

Manchester 8. mája (TASR) - Reakcie na odchod trénera Alexa Fergusona z Manchestru United, zdroj agentúra Reuters:

David Gill, šéf exekutívy Manchestru United: "Vedeli sme, že tento moment raz musí prísť. To, čo spravil pre tento klub, je jednoducho nezabudnuteľné. Pracovať po boku Alexa Fergusona bol najväčší zážitok počas môjho pracovného života. Je mi veľkou cťou, že ho môžem označiť za svojho priateľa."

Joel Glazer, spolumajiteľ Manchestru United: "Alex neustále dokazoval, že je skvelým trénerom. On je však okrem toho aj obrovskou osobnosťou. Jeho odhodlanie víťaziť a oddanosť klubu boli pozoruhodné. Navždy si budem pamätať krásne momenty, ktoré sme vďaka nemu mohli prežiť. Napríklad tá magická noc v Moskve vo finále Ligy majstrov 2008..."

Paul Ince, bývalý hráč Manchestru United: "Ferguson je obrovský človek. Som šokovaný. Je to neuveriteľné. Už nikdy nezažijete niekoho podobného. Ešte pred dvomi týždňami hovoril, že plánuje pokračovať ďalšie dva roky. Je to pre mňa obrovský, skutočne obrovský šok."

Dwight Yorke, bývalý hráč Manchestru United: "Svojím rozhodnutím šokoval celý futbalový svet. Jeho tohtosezónnym cieľom bolo vyhrať Premier League, to sa mu aj podarilo. S obrovským rešpektom, možno naozaj nastal správny čas odísť."

Sean Bones, podpredseda oficiálneho fanklubu Manchestru United: "Všetci sme šokovaní... Ferguson je nenahraditeľný, mohol tu zotrvať ešte aj päť rokov. Avšak určite si po tom všetkom zaslúži oddych."

Vincent Kompany, kapitán Manchestru City: "Sir Alex, jeden z najlepších trénerov všetkých čias. Po 26 úspešných rokoch mu všetci dlžíme veľké uznanie."

Dennis Irwin, bývalý hráč Manchestru United: "Smutný deň pre Manchester United. Toto je deň, keď by sme mali oslavovať všetko, čo urobil pre Manchester. Je to šok. Bez pochýb je to najlepší tréner všetkých čias."

Sepp Blatter, prezident FIFA: "Jeho úspechy ho bez pochýb radia medzi najväčších trénerov všetkých čias. Môže vôbec jeho dlhovekosť na špičkovej úrovni niekto zopakovať?"

Michael Owen, bývalý anglický reprezentant, hráč FC Liverpool a Manchestru United: "To nemôže byť pravda! Manchester United bez Alexa Fergusona už nie je to pravé. Aký to je veľký muž. Jeho triumfy už nik nezopakuje. Je to neuveriteľné, keď človek číta zoznam jeho úspechov."

Gordon Taylor, predseda PFA: "Futbal bez Alexa Fergusona bude o čosi chudobnejší. Bol jednoducho najlepší. Pokračoval v krokoch Sira Matta Busbyho v klubovej histórii Manchestru United. A prekonal ho."

Peter Schmeichel, bývalý brankár Manchestru United: "Som šokovaný a veľmi, veľmi smutný. Je to veľmi frustrujúce."

Hugh Robertson, britský minister športu: "Sir Alex Ferguson je jedným z najväčších britských trénerov všetkých čias. Pre Manchester United odvádzal neskutočné služby. S klubom získal doma aj vo svete bezprecedentné úspechy. Jeho entuziazmus bol nekonečný a gratulujem mu k jeho neuveriteľnej trénerskej kariére."

David Cameron, britský premiér: "Bol výnimočný. Len dúfam, že po jeho odchode bude mať môj obľúbený klub Aston Villa život o čosi ľahší."

Michel Platini, prezident UEFA: "Sir Alex mal obrovský prínos pre futbal, nielen v Škótsku a Anglicku, ale naprieč celou Európou i mimo nej. Jeho odhodlanie, zmysel pre detaily a odborné oko na talenty mu počas 30 rokov vyniesli obrovské odmeny."

Richard Scudamore, výkonný šéf Premier League: "Uvedomujete si, že je to udalosť, ktorá sa raz musí stať, ale v skutočnosti očakávate, že sa nikdy nestane. Je to obrovský šok. Nikto nebol na našej scéne väčšou hviezdou ako Sir Alex Ferguson. Zanechal po sebe obrovskú stopu."

David Bernstein, predseda FA: "Úspechy Alexa Fergusona sú naozaj pozoruhodné. Je jedným z najväčších trénerov všetkých čias a súčasnej modernej éry. Jeho prínos pre anglický futbal je obdivuhodný. V mene celej FA by som mu chcel popriať pevné zdravie a veľa šťastia."

David Gold, predseda West Hamu United: "Sir Alex, prečo odchádzate? Veľa šťastia v ďalšej práci."

Patrick Vieira, bývalý hráč Arsenalu Londýn a Manchestru City: "Toto je koniec jednej veľkej éry a skutočne veľkého odborníka. A to nielen v Premier League, ale všeobecne vo futbale. Veľa šťastia, Sir Alex."

FC Arsenal, anglický futbalový klub: "Všetci v Arsenale želáme Alexovi Fergusonovi najmä veľa zdravia a šťastia."

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o ďalšie reakcie.