Main Content

KOMENTÁR: Slovensko oslavuje, chlapci postúpili na MS!

štvrtok, 9. máj 2013 08:39 | Autor: Filip Chudý

KOMENTÁR: Slovensko oslavuje, chlapci postúpili na MS!
KOMENTÁR: Slovensko oslavuje, chlapci postúpili na MS! | zdroj: foto TASR

Cieľ je splnený, sen vysoko reálny! Slovenská reprezentácia do 17 rokov si zabezpečila účasť na MS tejto vekovej kategórie, navyše je veľmi blízko zisku cenného kovu, ktorý zabezpečí už postup do semifinále.

Komentár Filipa Chudého
 
Fantázia! Slovenskí futbalisti postúpili na MS! Stalo sa tak iba tretíkrát v našej samostatnej histórií, pričom sme skompletizovali zbierku účastí na záverečných turnajoch organizovaných FIFA. Po MS do 20 rokov v roku 2003 a MS 2010, nám už chýbala iba účasť na MS do 17 rokov. A práve na tento turnaj sa aktuálne prebojovala naša reprezentácie do 17 rokov, ktorá naplno využíva domáce prostredie. Už po druhých zápasoch skupinovej fázy môžeme oslavovať a pred sebou máme ešte väčšiu výzvu.
 
Tou by určite bol zisk medaily, na ktorú márne čakáme už jedenásť rokov. Naposledy vešali na krk našim reprezentantom medaily na ME do 19 rokov, ktoré boli v roku 2002 v Nórsku. Vtedy sa z nich tešili hráči ako Žofčák, Šebo, Halenár... Teraz sa môžu ligotať na krku Haraslína, Vestenického, Slaninku... A sú naozaj veľmi blízko, stačí nám bod z posledného zápasu so Švédskom. To by znamenalo postup do semifinále, a keďže sa nehrá priamo zápas o bronz, tak bronzové medaily dostanú obaja porazení semifinalisti. Mimochodom, v presne rovnakej situácií je aj náš najbližší súper. Dopadne to medailovo pre oboch? To môžete vidieť aj vy už v sobotu v Žiline od 16:30.
 
Proti Švajčiarsku bolo oficiálne na tribúnach 8327 divákov, čo je slušné číslo a symbolické vstupné sa prejavuje. Samozrejme, drvivá väčšina z nich boli skutočne iba diváci, čo futbalovej atmosfére nepridáva, ale naši mladí hráči sú radi aj za to, lebo skôr sú zvyknutí na iba rodinných príslušníkov, ktorí chodia na ich mládežnícke zápasy.
 
Žilinský zápas nebol síce úrovňou taký kvalitný ako ten dubnický, ale po zápase nám priniesol rovnakú radosť. Hoci sme nevyhrali, tak zaslúžené oslavy našich reprezentantov nemali konca kraja. Tu treba oceniť tímový duch nášho tímu, ktorý sa nevzdal ani za nepriaznivého stavu 0:2. Dokázali sme vyrovnať a odmenou nám je postup do Spojených arabských emirátov.

Chlapci, ďakujeme, a veríme, že si z vás zoberú príklad aj reprezentanti z iných výberov.
 
V diskusií sa vyjadrite, na akom mieste sa naši reprezentanti podľa vás umiestnia.