Main Content

Futbal: Atletico Mineiro a Emelec prvými štvrťfinalistami Copa Libertadores

štvrtok, 9. máj 2013 09:05 | Autor: TASR

Rio de Janeiro 9. mája (TASR) - Prvými dvoma štvrťfinalistami juhoamerického Pohára osloboditeľov (Copa Libertadores) sa stali dva brazílske futbalové kluby Atletico Mineiro a Fluminense.

Mineiro v osemfinálovej odvete vyhralo nad brazílskym rivalom FC Sao Paulo 4:1 a ide ďalej, lebo dominovalo aj v prvom zápase 2:1. Hetrikom sa v odvete blysol bývalý kanonier FC Everton a Manchestru City Jo, hru výborne režíroval Ronaldinho. Pre Sao Paulo, trojnásobného víťaza súťaže, ktorá je juhoamerickou obdobou európskej Ligy majstrov, je to najhoršia prehra v Copa Libertadores v klubových dejinách. Mineiro sa v boji o semifinále stretne s lepším z dua Palmeiras - Tijuana.

Fluminense, úradujúci brazílsky majster, dokázal odpovedať na prehru 1:2 z prvého súboja v Ekvádore a doma vyhrať potrebným výsledkom 2:0. Do útoku zavelil kapitán Fred gólom v 29. minúte. V druhom polčase hostia prišli o vylúčenných Achiliera a Quinoneza v 77., resp. 80. minúte a oslabení padli po góle obrancu Carlinhosa v 85. minúte.

odvety osemfinále Pohára osloboditeľov (Copa Libertadores):

Belo Horizonte:

Atletico Mineiro - FC Sao Paulo 4:1 (1:0)

Góly: 18., 63. a 69. Jo, 65. Tardelli - 76. Luis Fabiano, ČK: 90.+2 Rosinei - 90.+2 Carleto

/prvý zápas: 2:1, do štvrťfinále postupuje Atletico)

Rio de Janeiro:

Fluminense - Emelec 2:0 (1:0)

Góly: 29. Fred, 85. Carlinhos, ČK: 77. Achilier, 80. Quinonez (obaja Emelec)

/prvý zápas: 1:2, do štvrťfinále postúpilo Fluminense/