Main Content

MS v hokeji: Elitná zostava stredajších zápasov (8.5.)

štvrtok, 9. máj 2013 09:48 | Autor: Dávid Lech

MS v hokeji: Elitná zostava stredajších zápasov (8.5.)
MS v hokeji: Elitná zostava stredajších zápasov (8.5.) | zdroj: foto TASR

V stredu zaujal najmä súboj Američanov s Fínmi, v ktorom domáci Suomi po prvýkrát na turnaji ťahali za kratší koniec povrazu. Prinášame vám elitnú zostavu včerajšieho dňa.

Brankár

John Gibson (USA) Bilancia: 31 úspešných zákrokov, 1 inkasovaný gól, 96,8% úspešnosť zásahov John Gibson dostal v súboji proti Fínom prednosť pred skúsenejším Benom Bishopom a svojej šance sa chopil naozaj parádne. Z 32 streleckých pokusov „Suomi“ pustil za svoj chrbát len jednu a Američania sa mohli radovať z víťazstva 4:1.

Obrancovia


Johan Fransson (Švédsko)
Bilancia: 0+2 Johan Fransson sa na víťazstve Švédska nad Nórskom 5:1 podieľal dvomi asistenciami a na ľade strávil 18 minút a 29 sekúnd. Jeho dobrý výkon neušiel ani našej redakcii a tak figuruje v našej Elitnej zostave.

Elias Falth (Švédsko) Bilancia: 1+0 32-ročný zadák Falth tvoril v súboji s Nórmi druhú defenzívnu dvojicu. V severskom derby sa raz strelecky presadil a do štatistík si pripísal aj skvelé štyri plusové body.

Útočníci

Marcus Kink (Nemecko)
Bilancia: 2+0 Nemecká reprezentácia porazila Rakúšanov 2:0 a najväčšiu zásluhu mal na tom útočník Marcus Kink, ktorý zaznamenal obidva góly svojho tímu a mohol sa tešiť so svojimi spoluhráčmi z cenného trojbodového zisku.

Craig Smith (USA) Bilancia: 3+0 Center Nashvillu Predators odohral jeden zo svojich najvydarenejších stretnutí vôbec. Vo vypätom súboji proti domácemu Fínsku zaznamenal hattrick, bol vyhlásený najlepším hráčom svojho tímu a USA zvíťazilo 4:1.

Denis Hollenstein (Švajčiarsko) Bilancia: 2+2 Švajčiarsko potvrdilo svoju skvelú formu a deklasovalo Slovinsko 7:1. Vynikajúci zápas odohral Denis Hollenstein, ktorý sa na vysokej výhre „helvétov“ podieľal dvomi gólmi a rovnakým počtom asistencií. To všetko stihol len za 15 minút a osem sekúnd, ktoré strávil na ľade.