Main Content

NHL: Budaj dočasnou brankárskou jednotkou Canadiens, Price mimo do konca série

štvrtok, 9. máj 2013 18:05 | Autor: TASR

Montreal 9. mája (TASR) - Slovák Peter Budaj bude strážiť bránku Montrealu v noci na piatok v piatom zápase série 1. kola play off hokejovej NHL proti Ottawe. Vedenie Canadiens vo štvrtok oznámilo, že kanadský brankár Carey Price, ktorý sa zranil v utorkovom štvrtom stretnutí, nebude klubu k dispozícii do konca série.

Budaj tak dočasne prevezme po Priceovi rolu brankárskej jednotky "Habs". Chrbát mu bude zo striedačky kryť Robert Mayer, ktorého Canadiens povolali z farmy v Hamiltone (AHL) už pred štartom play off.

Budaj, ktorý v základnej časti dostal príležitosť v 13 dueloch a svoj tím v nich priviedol k ôsmim víťazstvám, absolvoval premiéru za Canadiens v play off v utorkovom zápase so Senators. V predĺžení vystriedal Pricea, korý utrpel zranenie v dolnej časti tela. Slovenský brankár inkasoval už z druhej strely z hokejky Kylea Turrisa, ktorý nahodil puk cez cloniacich hráčov a ten zapadol pod pravé rameno Budajovi do bránky. Jeho premiéra tak trvala len dve a pol minúty. Ottawa zvíťazila v kanadskom derby 3:2 po predĺžení a v sérii sa ujala vedenia 3:1.