Main Content

REUTERS: Manchester United povedie David Moyes!

štvrtok, 9. máj 2013 18:05 | Autor: TASR

REUTERS: Manchester United povedie David Moyes!
REUTERS: Manchester United povedie David Moyes! | zdroj: TASR

Londýn 9. mája (TASR) - Novým trénerom futbalistov Manchestru United bude od nasledujúcej sezóny David Moyes. S novým anglickým majstrom sa dohodol na šesťročnom kontrakte, do funkcie nastúpi 1. júla. Informovala o tom agentúra Reuters.

Moyes doteraz pôsobil v FC Everton, vedenie však už skôr oznámilo, že po sezóne v jeho štruktúrach končí. "Môžeme potvrdiť, že David Moyes po sezóne odíde. Stretol sa s predsedom Billom Kenwrightom a potvrdil, že má záujem stať sa trénerom Manchestru United. Moyesovi ďakujeme za všetko, čo spravil pre klub od roku 2002. Bol to naozaj skvelý tréner," znie stanovisko Evertonu.

Moyes si svojimi doterajšími výkonmi získal aj dôveru odchádzajúceho kouča "červených diablov" Alexa Fergusona. "Keď sme diskutovali o možných nástupcoch, ktorí by spĺňali všetky potrebné predpoklady, jednohlasne sme sa zhodli na Moyesovi. David je človek so silnou pracovnou morálkou," uviedol Si Alex a dodal: "Jeho prácu obdivujem už veľmi dlho. Bol veľmi mladý, keď začínal, ale odvtedy odviedol v Evertone skvelú robotu. Bez pochýb má všetky kvality, ktoré od trénera tohto tímu vyžadujeme."

Alex Ferguson v stredu potvrdil, že po viac ako 26 rokoch opúšťa Old Trafford.