Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko - Lotyšsko

piatok, 10. máj 2013 08:08 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko - Lotyšsko
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko - Lotyšsko | zdroj: foto TASR

Máme za sebou štvrtý zápas na MS, keď sme prehrali s Lotyšskom 3:5. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Rastislav Staňa (4) – Inkasoval už po druhej strele na bránu, pri trestnom strieľaní si ho Darzinš doslova vychutnal, prekonal ho aj Girgensons. Zo siedmich striel dostal až tri góly, čo by sa reprezentačnej jednotke nemalo stávať, aj preto bol vystriedaný.
 
Jaroslav Janus (5,5) – Nastúpil od druhej tretiny, ale nešiel z neho „belasý“ pokoj, ktorý ukazoval počas celej sezóny. Za inkasované góly síce nemohol, ale aj tak nepôsobil v bráne najsuverénnejšie, no šancu proti Rakúsku od začiatku by mal dostať.
 
Branislav Mezei (4) – Zaľahol puk z čoho bolo trestné strieľanie, čo mu nemožno vyčítať, ale už o malú chvíľu urobil riadne hlúpy zákrok, čo znamenalo presilovku súpera o dvoch hráčov a následne aj tretí gól v našej sieti. Svoju asistenciu znegoval ďalšou veľkou chybou pri piatom inkasovanom góle.
 
Andrej Sekera (5) – Chceli sme napísať, že konečne to bol počas celého zápasu ten Andrej Sekera, akého sme chceli vidieť od prvých okamihov našich na turnaji, lenže vlastný gól sa na ňom prejavil a aj on má maslo na hlave pri piatom inkasovanom góle. V zápase nazbieral až tri mínusové body.
 
Michal Sersen (4,5) – Stratil hokejku vo veľmi nevhodnej chvíli, Lotyši sa dostali vzápätí do tlaku, z ktorého vybojovali trestné strieľanie a následne aj gól. Jeho výkon z ďaleka nebol bezchybný, pričom ho môžeme označiť, ako jeho najhorší na turnaji.
 
Marek Ďaloga (4) – Spolu so Sersenom urobili rovnakú chybu ako v prvom zápase, keď otvorili cestu k našej bráne, ktorú musel hasiť faulom Bližňák. Ďalšiu chybu v strednom pásme pred štvrtým inkasovaným gólom už urobil sám, a hoci bol otrasený, tak to mal riešiť inak.
 
Milan Jurčina (6) – Pred zápasom sa vtipne vyjadril, že si prilbu na hlavu pribije klincom, aby mu nepadla, no neurobil tak. Aj preto mu zas spadla, ešteže sa spamätal a išiel striedať. Preto mu radíme, nech si ju konečne poriadne zaistí. Ako jeden z mála obrancov nesklamal, mal asistenciu a tiež dva plusové body.
 
René Vydarený (6) – Jedine obrannej dvojici Jurčina – Vydarený nemôžeme prakticky nič vyčítať. Hoci aj z ich strany to nebolo nič svetové. Vydareného strela tesne pred koncom skončila v sieti, ale gól pripísali Surovému, ktorý ho pred brankárom tečoval.
 
Vladimír Mihálik (5,5) – Jeho zápasová minutáž bola ako na hojdačke, ale nakoniec si vypýtal viac času na ľade, keďže výrazne nechyboval. Bude zaujímavé sledovať, či sa náhodou nepremieša zloženie obranných dvojíc a Mihálik si nezahrá ešte viac.
 
Tomáš Kopecký (3) – V druhej tretine predviedol skvelú prihrávku na Radivojeviča, čo bol jeho jediný hviezdny moment v zápase, lenže ten netrafil puk pred prázdnou bránou. No Kopecký sa nemôže naňho ani len škaredo pozrieť, keďže v tretej tretine sa mu podarilo to isté. V zápase nazbieral iba dva mínusové body.
 
Mário Bližňák (4) – Niekedy máme pocit, že Bližňák v prvom útoku skôr trpí, ale to nie je moc jeho vina, keďže krídla prvého útoku sú neškodné. No aj tak si to tento center musí odtrpieť s nimi. V zápase sa síce snažil, ale dva mínusové body jeho výkon znižujú.
 
Branko Radivojevič (2,5) – Zahodil čistú šancu, keď netrafil prázdnu bránu, čo je aj podľa jeho slov taká istá chyba, ako keby niekto urobil chybu v obrane, ktorá by znamenala inkasovaný gól. Ale aj v nej urobil chybu, keď neubránil Cipulisa pri prvom góle. Tiež mal dva mínusové body. Mimochodom, tréneri ocenili výkon prvého útoku v zápase tak, že ho neskôr na ľad radšej moc už neposielali.
 
Miroslav Šatan (3,5) – Ak si pozriete Šatanove štatistiky z tohto zápasu, tak by sme videli takmer iba samé nuly. Prezívajú ho síce tichý zabijak, ale v tomto zápase bol iba tichý. Od koho máme čakať prevzatie zodpovednosti, ak nie od kapitána? Lenže nič také proti Lotyšsku neprišlo.
 
Jozef Stümpel (2,5) – Je logické, že tréneri využívajú jeho skúsenosti pri dôležitých okamihoch, ale to neznamená, že automaticky budú situácie z jeho strany riešené dobre. Pri treťom inkasovanom góle otvoril priestor Girgensonsovi, ktorý ho ukážkovo využil. Jeho prínos pre tím ocenili tréneri tým, že ho posadili v tretej tretine na lavičku.
 
Libor Hudáček (3,5) – Kde je ten šikovný útočník, ktorý nás ohúril na ostatnom svetovom šampionáte? Hudáčkove výkony idú smerom nadol od zápasu k zápasu. Celý druhý útok bol nulový smerom dopredu, ale aspoň nedostával góly.
 
Michel Miklík (5,5) – Vyhlásili ho za nášho najlepšieho hráča, čo je skôr Pyrrhovo víťazstvo. Ale cenu mu dali asi za to, že ako jeden z mála pochopil, že na neistého brankára súpera treba strieľať. Vyslal na bránu päť striel a pripísal si jednu asistenciu.
 
Roman Kukumberg (5,5) – Je našim najlepším prihrávačom, keď si na turnaji pripísal už piatu asistenciu. A patrí v tomto ukazovateli medzi najlepších na turnaji. Kukumberg ani v tomto zápase nesklamal, len tie vhadzovania si musí zlepšiť.
 
Tomáš Záborský (6) – Opäť dal gól, čím potvrdil, že je pravým strelcom. Tentoraz súperovho brankára prekonal strelou medzi nohy. Tomáš Záborský je zatiaľ najpozitívnejším zjavom v našom týme na tomto turnaji, ale aj on dopláca na zlé výkony týmu.
 
Martin Bartek (5,5) – Z našich hráčov strávil na ľade najmenej času, keď mu tréneri doprali iba čosi vyše sedem minút. Ale aj počas nich Bartek dokázal, že svoju prácu si zatiaľ plní. Keď bol na ľade, tak sa skôr hralo pred súperovou bránou.
 
Peter Ölvecký (5,5) – Center štvrtého útoku v zápase rozhodne nesklamal, podobne, ako celý tento útok, hoci sa jeho zloženie menilo. Ölvecký si pripísal v zápase plusový bod a mal vynikajúcu úspešnosť pri vhadzovaniach – 72,73%.
 
Tomáš Surový (6,5) – To, čo sme nadhodili už skôr, dnes naši tréneri aj skutočne realizovali. Surového zaradili do druhého útoku, keď na poste centra nahradil Stümpela. A išlo mu to dobre, keďže si pripísal gól aj ako člen tejto formácie a gólovo sa presadil ešte aj počas pobytu v tej štvrtej.
 
Marko Daňo (6,5) – Nastúpil od druhej tretiny a hneď sa prezentoval streleckým pokusom. Jeho chuť bola evidentná a prihrávkou sa podieľal na našom druhom góle. Jeho prínos bol evidentný, len by sa mal trochu upokojiť, aby nedostával zbytočné tresty.
 
Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.
 
10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon
 

V diskusií oznámkujte výkony našich reprezentantov. Kto by si podľa vás zaslúžil vyššiu, respektíve nižšiu známku?