Main Content

Komentár Filipa Chudého: Totálna slovenská neschopnosť

piatok, 10. máj 2013 08:24 | Autor: Filip Chudý

Komentár Filipa Chudého: Totálna slovenská neschopnosť
Komentár Filipa Chudého: Totálna slovenská neschopnosť | zdroj: foto TASR

Slovenskí hokejoví reprezentanti si poriadne skomplikovali cestu do štvrťfinále, keď prekvapujúco, ale zaslúžene prehrali s Lotyšskom. Hlavne ich výkon bol veľmi slabý, priam nehodný MS.

Komentár Filipa Chudého
 
Každý by mal začať u seba, preto si svoj diel viny priznávame aj my. Našich reprezentantov sme po predchádzajúcich zápasoch až moc chválili, čo sa mohlo čiastočne prejaviť na ich sebauspokojení, čo je častý jav u našich športovcov. Hlavne po zápase s Fínskom sme to asi prehnali, keď sme vyzdvihovali výkon mužstva, ktoré sa nedokázalo gólovo presadiť. Zápas s Nemeckom bol ďalším signálom, že niečo nie je v poriadku, ale ani to sme nebrali moc vážne, veď sme šťastne vyhrali, tak asi naozaj nebolo čo riešiť...
 
No tentoraz tú chybu neurobíme! Prehra s Lotyšskom je jednoducho hanebná! Veď Lotyšsko doteraz na turnaji nič neukázalo, a to môžeme pokojne tvrdiť aj naďalej. Lotyši totiž aj proti nám nehrali prakticky nič. Brankára mali slabého, obranu deravú a útok, s výnimkou jedného hráča, jaloví. Prečo nás potom porazili? Pretože my sme boli ešte horší!
 
Toto nebolo o žiadnom šťastí, ako ste sa mohli dozvedieť z verejnoprávnej TV, či si s najväčšou pravdepodobnosťou prečítate niekde inde, toto bolo o totálnej neschopnosti našej hokejovej reprezentácie v tomto stretnutí!
 
Bohužiaľ, slovenskej športovej žurnalistike chýba konštruktívna kritika, česťmalým výnimkám. Prečo je tomu tak? Akoby sa slovenskí športoví žurnalisti báli „znepriateliť si“ tých, o ktorých píšu. Pretože následne sa dotknutí urazia a budú novinárskeho vyvrheľa ignorovať. Pritom si neuvedomujú, že iba on im chcel skutočne dobre.
 
Ja si dovolím opýtať sa, čo ukázal na MS náš prvý útok? Videl niekto z vás počas prvých štyroch zápasoch v hre Jozefa Stümpela? O chybách v obrane ste už asi počuli, ale menoval vám niekto konkrétnych hráčov? Pritom taký Mezei už toho naozaj dosť ukázal...
 
Tých otázok by bolo, samozrejme, viac, ale aj tieto základné stačia. Veď sa dotkli našich aktuálne najväčších hviezd, hokejovej legendy a tiež menujú častý chybujúci problém. Mne je len veľmi ľúto, že niečo podobné nezaznie počas priameho prenosu na RTVS, čo by malo výrazne väčší vplyv na riešenie problémov. Namiesto toho kolegovia z TV mlátia prázdnu slamu. Spolukomentátori sú síce fundovaní, ale svojich kamarátov ani len náznakom neočiernia. Páni, lenže zahmlievaním im tiež nepomôžete!

Preto vyzývam všetkých kolegov, aby pomohli verejne vyriešiť problémy našej reprezentácie, aj za cenu toho, že niektorí hráči im zopár nasledujúcich rokov telefón nezdvihnú. Dosť bolo takýchto hanebných prehier, v ktorých sme prehrali všetci spoločne. Pomenujme problém, nájdime riešenia a tešme sa z prípadných úspechov, na ktorých bude aj náš rukopis.

V diskusií sa vyjadrite, čo si myslíte o našom výkone a slovenskej športovej žurnalistike.