Main Content

NHL: Gáborík absolvoval úspešnú operáciu brušného svalstva

piatok, 10. máj 2013 10:05 | Autor: TASR

NHL: Gáborík absolvoval úspešnú operáciu brušného svalstva
NHL: Gáborík absolvoval úspešnú operáciu brušného svalstva | zdroj: TASR

Columbus 10. mája (TASR) - Slovenský hokejista Marián Gáborík absolvoval vo štvrtok vo Philadelphii úspešnú operáciu brušného svalstva. Pri chirurgickom zákroku útočníkovi Columbusu Blue Jackets lekári napravili špeciálnu syntetickú sieťku, ktorú mu do prietrže voperovali v roku 2001, keď bol ešte hráčom Minnesoty Wild.

Podľa informácií denníka Columbus Dispatch bude potrebovať Gáborík na zotavenie tri až štyri týždne. Väčšinu času počas rekonvalescencie by mal stráviť v Columbuse s výnimkou najbližších dní, počas ktorých bude v New Yorku, kde si chce doriešiť súkromné záležitosti po aprílovej výmene z NY Rangers.

Gáborík v skrátenom ročníku NHL odohral v drese Rangers a Blue Jackets dokopy 47 stretnutí, v ktorých nastrieľal 12 gólov a pridal 15 asistencií. Podľa Johna Davidsona, riaditeľa Columbusu pre hokejové operácie, mal slovenský krídelník ku koncu základnej časti už veľké bolesti a nastupoval len preto, že "modrokabátnici" ho potrebovali v boji o účasť v play off. Nakoniec im postup tesne unikol, no Gáborík pre operáciu nemohol posilniť slovenskú reprezentáciu na majstrovstvách sveta vo Švédsku a Fínsku.