Main Content

MS v hokeji: Elitná zostava štvrtkových zápasov (9.5.)

piatok, 10. máj 2013 12:05 | Autor: Dávid Lech

MS v hokeji: Elitná zostava štvrtkových zápasov (9.5.)
MS v hokeji: Elitná zostava štvrtkových zápasov (9.5.) | zdroj: foto TASR

Včerajší hrací deň na MS v hokeji 2013 priniesol prekvapujúce výhry Francúzska a Lotyšska na úkor favorizovaných Rusov a Slovákov. Aj to sa odzrkadlilo na elitnej zostave štvrtkových duelov.

Brankár

Mike Smith (Kanada)
Bilancia: 33 úspešných zákrokov, shutout, 100% úspešnosť zásahov Brankár Phoenixu Coyotes zneškodnil 33 striel domácich Švédov a bol vyhláseným najlepším hráčom svojho tímu. Na svoje konto si pripísal shutout a so svojimi spoluhráčmi sa radoval z víťazstva 3:0.

Obrancovia

Zbyněk Michálek (Česko) Bilancia: 1+0 Česká reprezentácia sa vytrápila so svojím súperom z Dánska, keď zvíťazil až 2:1 po samostatných nájazdoch. Jediný gól Česka z hry vsietil bek Phoenixu Coyotes Zbyněk Michálek, na ľade strávil 26 a pol minúty a patril medzi opory zadných radov Česka.

Krisjanis Redlihs (Lotyšsko)
Bilancia: 0+0 Lotyšský bek sa bodovo nepresadil, no na ľade príkladne bojoval, odohral 24 minút a 34 sekúnd a do štatistík si pripísal aj dva plusové body za účasť na ľade pri vstrelenom góle svojho tímu.

Útočníci

Lauris Darzinš (Lotyšsko) Bilancia: 3+0 Lotyšský krídelník sa stal hviezdou dňa, keď slovenskému výberu vsietil hattrick. Kapitána lotyšskej reprezentácie bol plný ľad a za jeho skvelý výkon bol odmenený aj na konci zápasu so Slovenskom, keď ho právom vyhlásili za najlepšieho hráča svojho tímu.

Antoine Roussel (Francúzsko)
Bilancia: 1+0 Francúzska reprezentácia sa vo štvrtok postarala o najväčšie prekvapenie turnaja, keď zdolala Rusko 2:1 v riadnom hracom čase. Medzi hlavné postavy tohto zápasu sa zaradila najväčšia hviezda francúzskej reprezentácie Antoine Roussel, ktorý v 37. minúte vsietil víťazný gól.

Zbyněk Irgl (Česko) Bilancia: 1+0 32-ročný skúsený útočník síce v riadnom hracom čase v súboji Česka s Dánskom nebodoval, no v rozhodujúcich shootoutoch premenil svoje obidva pokusy a stal sa tak vykupiteľom z českého trápenia.