Main Content

Pre tipujúcich: 30. kolo Corgoň ligy

sobota, 11. máj 2013 00:02 | Autor: Filip Chudý

Pre tipujúcich: 30. kolo Corgoň ligy
Pre tipujúcich: 30. kolo Corgoň ligy | zdroj: foto TASR

Kvôli ME do 17 rokov sa narušil zabehnutý chod Corgoň ligy. Preto sa predohral zápas Žilina - Nitra, v ktorom vyhrali Nitrania 2:1. Prinášame vám pohľad na víkendové zápasy 30. kola Corgoň ligy.

Zoznam víkendových zápasov
 
Piatok 10. mája o 18:30 h
FK Senica - AS Trenčín
 
Sobota 11. mája o 17:30 h
Slovan Bratislava - MFK Ružomberok
MFK Košice - Dukla Banská Bystrica
 
Sobota 11. mája o 19:30 h
Spartak Myjava - Tatran Prešov
 
Nedeľa 12. mája o 14:30 h
Spartak Trnava - ViOn Zlaté Moravce
 
Ako tipovať
Šlágrom kola je zápas o druhé miesto, keď Senica vyzve Trenčín, ale tento zápas sa akurát začal v čase vydania tohto článku, preto iba upozorňujeme, že v sezóne sa obe mužstvá dvakrát rozišli zmierlivo po výsledkoch 1:1.
 
Pozornosť bude pútať aj sobotný zápas v Bratislave, kde s najväčšou pravdepodobnosťou bude Slovan sláviť svoj 19.titul. Stačí mu na to vyhrať, čo proti trápiacemu sa Ružomberku nemôže byť pre majstra problém. Slovan si oslavy nepokazí a pôjde za víťazstvom od prvej minúty. Preto vyhrá už prvý polčas. Kurz na to v našej Tipovacej lige je 1,73.
 
Košice nehrali zápas dva týždne, preto mohli stratiť rytmus. Naposledy boli v kabíne hromy-blesky, keď tréner Kozák povedal, že niektorí hráči si už do lopty nekopnú. Preto sme zvedaví na košickú zostavu. Banská Bystrica hrá o záchranu, musí bodovať, ale formu na to nemá. Vzhľadom na okolnosti, zápas neodporúčame tipovať.
 
Myjava sa rozbehla, futbal jej chutí, naopak, Prešov sa trápi. Hostia musia ísť po víťazstve, ale naň by potrebovali veľký kus šťastia. Skôr veríme domácim, na ktorých je v našej Tipovacej lige vypísaný slušný kurz 1,97, ale 1X je prakticky tutový tip, s kurzom 1,22.
 
Kolo sa uzavrie v nedeľu, keď Trnava hostí Zlaté Moravce. Obaja súperi sú v jarnej časti bezzubí. Ale na jeseň ViOn naložil Trnave na jej pôde „päťku“. No aký priebeh bude mať tento zápas, radšej predvídať nebudeme. Iba povieme zaujímavosť zo zákulisia. Trnavčan Juraj Jarábek, ktorý momentálne trénuje Zlaté Moravce, sa má údajne od leta stať trénerom rodnej Trnavy. Či ju bude trénovať v Corgoň lige, alebo druhej lige, možno ukáže už tento zápas.
 
Do diskusie napíšte vaše tipy, prípadne nejaký postreh pre ostatných.