Main Content

Hokej-MS13: Kopecký po prehre s Rakúskom: "Padla na nás psychická deka"

piatok, 10. máj 2013 19:05 | Autor: TASR

Helsinki 10. mája (TASR) - Studená lotyšská sprcha slovenských hokejistov neprebrala. Deň po prehre 3:5 s hráčmi z pobaltskej krajiny prišlo na MS ďalšie trápenie s Rakúskom, ktorým Vůjtekovi zverenci podľahli 1:2 po samostatných nájazdoch.

Slováci síce vyslali na bránku súpera 43 striel, no ujala sa len jedna z hokejky Tomáša Surového. V nájazdoch rozhodol o prekvapujúcom víťazstve západného suseda Thomas Vanek. "Už je toho na nás dosť," povzdychol si po zápase útočník Tomáš Kopecký. "Dnešný duel nás stál strašne veľa síl. Jedna chyba v druhej tretine rozhodla o celom zápase. Namiesto toho, aby sme zaviezli puk za červenú čiaru a nahodili ho do pásma, sme zahrali zakázané uvoľnenie, nemohli sme vystriedať a súper s čerstvými silami strelil vyrovnávajúci gól. Po góle sa Rakúšania chytili, kým my sme začali hrať ustráchane. Dnes to bol vyrovnaný zápas, v ktorom sme si vytvorili veľa šancí, ale zasa sa potvrdila tá naša nešťastná koncovka. Padla na nás psychická deka, je to frustrujúce."

Podľa Miroslava Šatana zápas len ukázal, aký je turnaj vyrovnaný. "Myslím si, že bojovnosť a snaha nám nechýbali, bohužiaľ sme nedokázali premeniť množstvo vyložených šancí, najmä z dorážok. S jedným streleným gólom sa vyhrať nedá. Určite to nepôsobí dobre na psychiku, keď sa zahadzuje jedna šanca za druhou," vyslovil sa kapitán SR.

Slovenskí hokejisti si tak ešte viac skomplikovali cestu do štvrťfinále. Po piatku mali na konte sedem bodov a pred záverečnými dvoma zápasmi v helsinskej skupine s Rusmi a Američanmi im patrila v tabuľke štvrtá priečka. "Dostali sme sa do ťažkej situácie, sme chrbtom pri stene. No stále je v hre šesť bodov a nemôžeme skladať zbrane. Musíme ukázať hokejové srdce a zabojovať," dodal autor jediného gólu SR Tomáš Surový.