Main Content

KOMENTÁR: Miesto rakúskych cukríkov tvrdá alpská žula

piatok, 10. máj 2013 20:20 | Autor: Jakub Mihálik

KOMENTÁR: Miesto rakúskych cukríkov tvrdá alpská žula
KOMENTÁR: Miesto rakúskych cukríkov tvrdá alpská žula | zdroj: foto TASR

Len včera slovenskí hokejoví reprezentanti mohli vyberať ihlu a niť, aby si z hanby ušili kabát, keď prehrali s Lotyšmi 3:5. Po burcujúcich slovách našich hráčov v pozápasových hodnoteniach sa čakala zmena. Neprišla! S ešte väčším outsiderom z Rakúska sme nedokázali vyhrať a získali sme len bod!

Je úctyhodné, že slovenskí hokejoví reprezentanti neklamú samých seba a vedia hlavný dôvod svojich neúspešných výsledkov a výkonov pomenovať. Horšie je to už s realizáciou a nápravou daných problémov. Ani v piatkovom zápase proti outsiderovi z Rakúska sa našim chlapcom nepodarilo zhodiť zo seba deku, ktorou sa „hrejú“ už od zápasu so studeným Fínskom. Prehra po samostatných nájazdoch je mokrou fackou našich nádejí na úspech na tomto šampionáte. Môže sa tak stať, čoho sme sa minulý rok báli. Štvrťfinále sa priblížilo Francúzom.

V žiadnom prípade sa nedá našim reprezentantom uprieť snaha. O tej svedčí aj fakt, že svojho súpera počas celých troch tretín jednoznačne prevyšovali v každom aspekte. Až na tie góly. Slováci strieľali, Slováci kombinovali, Slováci korčuľovali. No akoby nevedeli nájsť mušku a pokoj v zakončení. Že skvelé výkony brankárov? Nie je možné, aby priemerní brankári Nemecka, Lotyšska, či naposledy Rakúšanov chytili takmer životnú formu práve v súboji s našimi a potom odplávali späť do priemeru. Naši hráči ich jednoducho nechávajú sami vyniknúť. Určite k tomu prispievajú dobré obranné výkony. Aj Rakúšania sa v obetavosti div, že nepredbiehali a neraz do našej koncovky doslova vpadli. No od minuloročného šampionátu sa obranné rady súperov nezlepšili, brankári sa nezväčšili. To len my viac váhame. Priamočiarosť je v nedohľadne a do našej hry sa vkráda „staré známe“ špekulovanie v útoku. Výsledkom je jeden strelený gól z nášho ostatného vystúpenia.A to Rakúšania, rovnako ako Lotyši, bojujú o záchranu v elitnej kategórii. Trestom je jeden bod zo zápasu, v ktorom bolo naše mužstvo jednoznačne lepším tímom. Slováci si na tvrdej alpskej žule vybili zuby a postup do štvrťfinále je opäť o krok (tentokrát miľový) vzdialenejší. Ak s daným stavom chceme niečo ešte spraviť, musíme si hlavne poupratovať v hlavách. Či už k tomu pomôžu obľúbené fínske motokáry, pot z fínskej sauny alebo nebodaj pohár fínskej vody, je načase zresetovať programy v našej kabíne a začať znova makať naplno. Poďme Slovensko!