Main Content

Futbal: FK Senica - AS Trenčín 1:0 v 30. kole Corgoň ligy - sumár, text

piatok, 10. máj 2013 21:05 | Autor: TASR

Senica 10. mája (TASR) - V piatkovej predohrávke 30. kola futbalovej Corgoň ligy 2012/2013 vyhrala druhá Senica nad tretím Trenčínom 1:0. V sobotu tak futbalsiti bratislavského Slovana musia vyhrať nad Ružomberkom, ak chcú osláviť rekordný siedmy majstrovský titul v ére samostatnosti.

FK Senica - AS Trenčín 1:0 (1:0)

Gól: 21. Piroska (z 11 m). Rozhodoval: Samotný, ŽK: Kóňa, Brabec - Mazáň, Kubík, 2211 divákov

Zostavy a striedania:

Senica: Švenger – Wijlaars, Pavlík, Brabec, Mráz - Križko, Kóňa - Kalabiška (90.+ Krajčík), Piroska (90.+ Jirásek), Štepanovský - Diviš (81. Blackburn)

Trenčín: Volešák (73. Bartalský) - Čögley (81. Mondek), Da Silva, Kleščík, Mazáň - Holúbek, Lobotka - Mazan (46. Fanendo Adi), Štefánik, Kubík - William

Na Záhorí sa odohral dôležitý súboj druhého s tretím. Domáci fans sa úvodných desať minút iba tíško pozeral na stretnutie - odozva na zbabrané derby s Myjavou. Úvod stretnutia patril Trenčanom, ktorí boli pri lopte silnejší. Už v 8. minúte bol v dobrej streleckej možnosti Kubík, vyznamenal sa brankár Švenger. Ďalšia Kubíkova strela spoza pokutového územia išla tesne vedľa. Hra sa vyrovnala a do útoku sa osmelili aj Senčania. V 17. minúte Kalabiškova strela letela tesne nad. O desať minút neskôr Kóňovu strelu z 22 metrov Volešák s problémami zneškodnil. O malú chvíľu pri faule Mazáňa na Diviša mali Záhoráci výhodu pokutového kopu, pri ktorom sa Piroska nemýlil. V 30. minúte opäť pálil Diviš, lopta letela tesne vedľa a ten istý hráč pálil tvrdo aj v 37. minúte, Volešák si s jeho strelou poradil.

V drugom polačase sa Seničania zamerali na udržanie výsledku, čo sa im aj podarilo. Trenčania mali síce loptu viac na svojich kopačkách, do vážnejšej gólovej šance ich pozorná Senická obrana nepustila. V 57. minúte nebezpečne hlavičkoval striedajúci Fanendo Adi, lopta letela tesne vedľa. Na druhej strane mali možnosť na zvýšenie vedenia v 72. minúte Seničania. Kalabiška si narazil loptu s Piroskom, ale jeho strelu na bránkovej čiare vykopol dobiehajúci Lobotka. Záhoráci si dôležité víťazstvo ubránili a upevnili si druhú pozíciu v tabuľke.