Main Content

Správy dňa z NHL a KHL + novinky o MS v hokeji (11.5.)

sobota, 11. máj 2013 00:01 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL + novinky o MS v hokeji (11.5.)
Správy dňa z NHL a KHL + novinky o MS v hokeji (11.5.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

HART TROPHY: Na Hart Trophy, ktorá je udeľovaná najužitočnejšiemu hráčovi NHL boli nominovaní Sidney Crosby (Pittsburgh Penguins), Alexander Ovečkin (Washington Capitals) a John Tavares (New York Rangers).

 
COLUMBUS: Úspešnú operáciu brušného svalstva podstúpil krídelník Columbusu Blue Jackets Marián Gáborík, ktorý pre zdravotné problémy neprišiel posilniť slovenskú reprezentáciu na MS 2013. Rekonvalescencia slovenského útočníka by mala trvať tri až štyri týždne.
 
VANCOUVER: Roberto Luongo sa pre zámorské médiá vyjadril, že je pripravený opustiť Vancouver, jeho prioritou je zastávať v akomkoľvek tíme pozíciu tímovej jednotky. Vancouver podľahol v prvom kole play-off San Jose 4:0 na zápasy.
 
NASHVILLE: Brankár Nashvillu Predators Pekka Rinne podstúpil operáciu zranenej bedrového kĺbu, ktorá mu znemožní najbližšie štyri mesiace trénovať. Tréningový kemp „Preds“ pred sezónou by však mal bez problémov stihnúť.
 
NY ISLANDERS: Prvýkrát v sérii play-off medzi Pittsburghom a New Yorkom Islanders sa v zostave „ostrovanov“ objavil český bek Raděk Martínek, ktorý na súpiske nahradil zraneného Andrewa MacDonalda.
 
JEKATERINBURG: Avtomobilist Jekaterinburg si na najbližšiu sezónu upísal bývalého útočníka Metallurgu Novokuzneck Alexeja Jefimova.
 
MANSIJSK: Brankár Alexej Kuznecov sa dohodol na kontrakte s Jugrou Chanty-Mansijsk. 30-ročný gólman naposledy hájil farby Amuru Chabarovsk.
 
PETROHRAD: V tíme SKA Petrohrad by mal pokračovať krídelník Maxim Afinogenov, hoci viaceré ruské médiá už po konci sezóny zverejnili „zaručené“ správy o odchode skúseného krídelníka z Petrohradu.
 
Novinky z MS:
 
RUSKO: Ruskú reprezentáciu by na MS mohol posilniť bek Montrealu Canadiens Andrej Markov. Manažment ruskej zbornej však jeho príchod oficiálne nepotvrdil.
 
ČESKO: Českú reprezentáciu by mal posilniť spoluhráč Andreja Markova Tomáš Plekanec. K tímu by sa však mal pripojiť až po nedeľňajšom zápase s Kanadou.
 
KANADA: Kanadskú defenzívu vystuží bek Vancouveru Canucks Dan Hamhuis, ktorý však rovnako ako Plekanec nestihne nedeľňajšie stretnutie svojho tímu s Českom.
 
LOTYŠSKO: Útočník Lotyšska Zemgus Girgensons bol suspendovaný disciplinárnou komisiou MS na jeden zápas za faul na nášho obrancu Branislava Mezeia.