Main Content

MS v hokeji: Elitná zostava piatkových zápasov (10.5.)

sobota, 11. máj 2013 00:27 | Autor: Dávid Lech

MS v hokeji: Elitná zostava piatkových zápasov (10.5.)
MS v hokeji: Elitná zostava piatkových zápasov (10.5.) | zdroj: foto TASR

Piatok nepriniesol žiadnu slávu pre náš hokej a tak v elitnej formácií dňa opäť nefiguruje žiadne meno slovenského reprezentanta. Skvelých výkonov bolo ale neúrekom. Pozrite si našu elitnú zostavu.

Brankár

Bernhard Starkbaum (Rakúsko) Bilancia: 42 úspešných zákrokov, 1 inkasovaný gól, 97,6% úspešnosť zásahov Ďalší brankár nášho súpera v našej Elitnej zostave. Starkbaum dostal dnes prednosť pred Raantom, ktorý v zápase Fínov kryl jednu ruskú strelu za druhou. Starkbaum vychytal slovenských strelcov v nájazdoch, v zápase si pripísal 42 zákrokov, k tejto fantastickej bilancii nie je čo dodať.

Obrancovia

Sami Lepistö (Fínsko) Bilancia: 0+2 Fínsky bek pomohol svojmu tímu zdolať silné Rusko 3:2 dvomi asistenciami. Figuroval v elitnej formácii svojho tímu a na ľade strávil 19 minút a 16 sekúnd – zároveň bol najvyťaženejším hráčom Suomi, ktorí sa prehrýzli na čelo našej skupiny.

Ilja Nikulin (Rusko) Bilancia: 0+1 Kapitán ruskej zbornej nedokázal zabrániť prehre svojho celku napriek tomu, že Nikulin podal opäť vynikajúci výkon. V zápase odohral 25 minút a 16 sekúnd, päťkrát ohrozil súperovu bránu, do štatistík si pripísal jednu asistenciu a jeden plusový bod.

Útočníci

Petri Kontiola (Fínsko) Bilancia: 2+0 Fínsky forward je pri chuti, čo potvrdil aj v šlágri dňa s Ruskom. Svojmu súperovi strelil dva góly, prezentoval sa vynikajúcou úspešnosťou na buly (72,22%) a bol vyhlásený z najlepšieho hráča svojho tímu. 

Claude Giroux (Kanada) Bilancia: 1+2
Útočník Kanady bol hlavným strojcom piatkového víťazstva Javorových listov nad Bieloruskom (4:1). Giroux v zápase zaznamenal skvelú bilanciu 1+2 a fanúšikov ohúril vynikajúcu úspešnosťou na vhadzovaniach, keď zápas dokončil s obdivuhodným percentom 82,35%. 

Steven Stamkos (Kanada) Bilancia: 1+1 Girouxovi sekundoval parádnym výkonom aj snajper Steven Stamkos, ktorý na súperovu bránu vystrelil len dvakrát, no dokázal skórovať a k svojmu presnému zásahu si pripísal aj jednu dôležitú asistenciu.