Main Content

NHL: Halák končí, Chárov gól Bostonu nestačil

sobota, 11. máj 2013 07:05 | Autor: TASR

NHL: Halák končí, Chárov gól Bostonu nestačil
NHL: Halák končí, Chárov gól Bostonu nestačil | zdroj: TASR

New York 11. mája (TASR) - Slovenský hokejista Zdeno Chára si v noci na sobotu pripísal jeden presný zásah do siete Toronta, no jeho Boston prehral v piatom dueli 1. kola play off NHL 1:2 a súper znížil stav série na 2:3. Chára v 52. minúte strelou zápästím už len upravil skóre stretnutia, v ktorom víťaz Stanleyho pohára z roku 2011 prestrieľal "javorové listy" v pomere 44:33, no o postup musí teraz zabojovať v šiestom súboji v kanadskej metropole.

Postup do semifinále Západnej konferencie si vybojovali hráči Los Angeles, ktorí zdolali St. Louis 2:1 a sériu vyhrali 4:2. "Bluesmani" pritom viedli 2:0 na zápasy, sériou štyroch prehier si však totálne pokazili dobre rozbehnutú sériu. Už v 1. kole play off tak skončil slovenský brankár Jaroslav Halák, ktorý však väčšinou iba kryl chrbát jednotke Brianovi Elliottovi.

Siedmy zápas si vynútil Detroit po triumfe 4:3 po predĺžení nad Anaheimom. V 62. minúte rozhodol Henrik Zetterberg, že sériu rozlúskne až siedmy zápas v Anaheime. Po výhre 2:1 nad NY Rangers sa priblížil k postupu Washington, ktorý sa ujal vedenia 3:2.

 

1. kolo play off NHL

Východná konferencia - piate zápasy:

Boston - Toronto 1:2 (Chára za domácich 1+0/

/Stav série: 3:2/

Washington - NY Rangers 2:1

/Stav série: 3:2/

 

Západná konferencia - šieste zápasy:

Detroit - Anaheim 4:3 pp

/Stav série: 3:3/

Los Angeles - St. Louis 2:1

/Konečný stav série: 4:2, postúpilo Los Angeles/