Main Content

Volejbal: Slovák Masný sa stal najlepším nahrávačom silnej poľskej ligy

sobota, 11. máj 2013 14:05 | Autor: TASR

Varšava/Bratislava 11. mája (TASR) - Slovenský reprezentačný nahrávač Michal Masný sa v tradičnej ankete volejbalových expertov, ktorú už 39. rok organizuje športový denník Przeglad Sportowy, stal najlepším nahrávačom kvalitnej poľskej PLUS Ligy. Z celkovo 20 možných hlasov dostal 33-ročný Slovák dvanásť a predstihol aj domáce hviezdy Pawla Zagumného, Fabiana Drzyzgu, či Čecha Lukáša Ticháčka z majstrovského Rzeszowa.

Masný mal výbornú sezónu a doviedol Delectu Bydgoszcz k víťazstvu v základnej časti a prvýkrát v histórii aj do semifinále ligy. Nakoniec si na medailu nesiahol, ale aj tak to bola najúspešnejšia sezóna klubu zo sever Poľska. "Veľmi sa z toho teším a vážim si to. Hlasovali odborníci, čo má veľkú hodnotu. Možno si niektorí mysleli, že po dlhých rokoch v Poľsku tu už nemám čo ukázať a som rád, že som im potvrdil opak," reagoval Masný. Víťazom ankety pre najužitočnejšieho hráča (MVP) sa stal brazílsky smečiar Kedzierzynu-Kozle Felipe Fonteles, ktorý v lete prestúpil do Fenerbahce Istanbul.

Je jasné, že slovenský nahrávač Bydgoszcz opúšťa. Podľa informácií poľských médií je Masný blízko k dohode s ďalším špičkovým klubom Jastrzebie Wegiel. "Momentálne rokujem s jedným klubom o novej zmluve. Som blízko k podpisu, ale ešte nie je nič oficiálne. Nebudem to zatiaľ komentovať," reagoval Masný, ktorý bude tento rok reprezentovať Slovensko. "Dohodol som sa s trénerom Chrtianskym, že sa pripojím k tímu koncom mája. Mal by som odohrať aj zápasy Európskej ligy, koľko, to sa uvidí po dohode s trénerom," dodal kapitán slovenskej reprezentácie.

Slováci začínajú prípravu 23. mája zrazom v Liptovskom Jáne, konečnú nomináciu oznámi tréner Štefan Chrtiansky tento pondelok. V príprave na Európsku ligu odohrajú naši volejbalisti dva tréningové zápasy s Českom v Liptovskom Jáne (29. a 31. mája), vo štvrtok 30. mája nastúpia proti Česku v oficiálnom prípravnom zápase v Poprade. Európska liga sa začína 13. júna, Slováci sa v A-skupine stretnú s Belgickom, Rakúskom a Dánskom. Hrá sa opäť turnajovým spôsobom, na Slovensku sa uskutoční posledný turnaj od 4. do 6. júla v Nitre. Vrcholom sezóny budú septembrové majstrovstvá Európy, v generálke na šampionát sa stretnú Slováci 17. septembra v prípravnom zápase s olympijskými víťazmi Rusmi v bratislavskej aréne Ondreja Nepelu.