Main Content

Karate: Na ME v Budapešti s jedným vzácnym kovom, bronz pre Vojtikevičovú

sobota, 11. máj 2013 14:05 | Autor: TASR

Budapešť 11. mája (TASR) - Bronzovú medailu v športovom zápase kumite vybojovala na 48. majstrovstvách Európy v karate Jana Vojtikevičová. V budapeštianskej hale Ice Palace slovenská výprava vyťažila v celkovej bilancii jeden vzácny kov a nadviazala tak na medailové reťazenie, ktoré nepretržite trvá od roku 2005.

V sobotňajších súbojoch o medaily malo Slovensko v športovom zápase dve šance na bronz a premenilo jednu. V najťažšej hmotnosti sa cez repasáže prepracovala až do boja o medailu Dominika Tatárová v +68 kg. Za súperku mala Belgičanku Pradelliovú a prehrala s ňou 0:4. Vynikajúco zvládla v opravách súboj s Azerbajdžankou Ilahou Gasimovovou v hmotnosti do 55 kg Jana Vojtikevičová. Po výsledku 10:1 doslova prevalcovala svoju súperku a ovenčila sa bronzovou medailou.

V celkovej bilancii ME, na ktorých štartovalo 497 karatistov zo 45 krajín, sa medailovo presadila zo slovenských karatistov jedine Vojtikevičová. S bronzom vo svojej premiére na európskom šampionáte zvládla aj vlaňajšie ME v Tenerife, teraz medailový úspech zopakovala a slovenskému karate venovala už 33. medailu v histórii ME (6-9-18). Bronz Janu Vojtikevičovú z klubu Rapid Bratislava pod dohľadom trénera Jána Longu pravidelne sprevádza, keď pred štyrmi rokmi sa postavila na rovnaký stupienok aj na MSJ.