Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (12.5.)

nedeľa, 12. máj 2013 07:26 | Autor: Branislav Lipták

Správy dňa z anglickej Premier League (12.5.)
Správy dňa z anglickej Premier League (12.5.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League

LIVERPOOL: Zdá sa, že slovenský obranca Martin Škrteľ nakoniec zostane na Anfield Road. Tréner Brendan Rodgers sa nechal počuť, že so Škrteľom do budúcnosti ráta. Na konci sezóny totiž kariéru ukončí Jamie Carragher a práve jeho by mal slovenský reprezentant nahradiť vo vodcovskej pozícii zadných radov.

MANCHESTER UNITEDWayne Rooney by nerád zotrval v Manchestri United. Nová zmena trénera naznačovala, že anglická hviezda by si mohla odchod rozmyslieť, ale opak je pravdou. Rooney totiž so svojím bývalým trénerom Davidom Moyesom nemá dobré vzťahy. Rooney pôsobil pod vedením Moyesa v rokoch 2002 až 2004 v drese Evertonu.  

MANCHESTER UNITED: Anglický Manchester United by rád získal útočníka Karima Benzemu z Realu Madrid. Francúzsky útočník by mal nahradiť Wayne Rooneyho a prestupová čiastka by sa mala pohybovať okolo 30 miliónov libier.

CHELSEA: V 37. kole Premier League v zápase medzi domácou Aston Villou a Chelsea sa dvakrát presadil hosťujúci Frank Lampard. Svojim druhým gólom spečatil nielen víťazstvo Londýnčanov, ale vytvoril aj nový klubový rekord v počte gólov. Momentálne ich má Lampard na konte 203. Predchádzajúci rekord 202 gólov držal Bobby Tambling.

WIGAN ATHLETIC: Historický úpsech sa podaril hráčom Wiganu. Tí nečakane vo finále FA Cup-u zdolali Manchester City 1:0 a prvýkrát sa tešia zo zisku najstaršej futbalovej trofeje.

WIGAN ATHLETIC: Avšak zisk FA Cup-u môže mať pre klub z Wiganu aj trpkú príchuť. Klub sa totiž momentálne nachádza na zostupovej 18. priečke a v zostávajúcich dvoch kolách musí zvíťaziť. Bude to náročná misia pre všetkých hráčov Wiganu, pretože ich čaká súboj na pôde Arsenalu a potom doma Aston Villa.

MANCHESTER CITY: Prehraté finále FA Cupu môže definitívne podlomiť stoličku pod talianskym trénerom Robertom Mancinim. Jeho miesto by mohol zaujať Manuel Pellegriny z Malagy.

MANCHESTER CITY: Citizens sú pripravení kúpiť španielskeho záložníka Sevilly Jesúsa Navasa. Prestup by sa mohol zrealizovať za 25 miliónov libier.