Main Content

Futbal: Barcelona má ligový titul,teraz chce vyrovnať stobodový rekord Realu (2)

nedeľa, 12. máj 2013 09:05 | Autor: TASR

Madrid 12. mája (TASR) - Futbalisti FC Barcelona získali svoj 22. ligový titul. K oslavám im pomohlo zaváhanie Realu Madrid, ktorý v sobotňajšom zápase 35. kola španielskej Primery División iba remizoval na ihrisku Espaňolu Barcelona 1:1. "Biely balet" má dva zápasy pred koncom ligovej sezóny na Barcelonu nedostihnuteľnú stratu siedmich bodov.

Barcelona sa tak po dvoch rokoch vracia na ligový trón a teší sa zo štvrtej majstrovskej trofeje za posledných päť rokov. Real nedokázal obhájiť titul a v aktuálnom ročníku už môže uspieť len v Španielskom pohári.

Espaňol priblížil barcelonskému "kolegovi" FC majstrovskú istotu v 23. minúte, keď po rohovom kope skóroval Stuani. Real 13 minút po polčasovej prestávke vyrovnal zásluhou argentínskeho útočníka Higuaina, lenže ďalší gól už nepridal, i keď tréner Jose Mourinho posilnil útok o kanonierov Cristiana Ronalda i Benzemu.

"Rád by som zablahoželal Barcelone, jej realizačnému tímu, hráčom, riaditeľom i fanúšikom. Získali titul, ktorý doteraz patril nám. To najmenej, čo môžeme spraviť, je pogratulovať im," citovala agentúra Reuters slová Mourinha.

"V semifinále Ligy majstrov sme síce nenaplnili očakávania, no aj tak zažívame dobrú sezónu. Mám dojem, že veľa ľudí nedoceňuje domáci titul," uviedol pre agentúru AP obranca Barcelony Jordi Alba.

Hoci o majiteľovi majstrovskej trofeje je už rozhodnuté, katalánsky veľkoklub môže ešte pokoriť jednu významnú métu. Ak vyhrá všetky štyri zostávajúce zápasy ligového ročníka, vyrovná 100-bodový rekord Realu z minulej sezóny. "Myslím si, že tento ligový titul má svoju hodnotu," vyznal sa tréner "Barcy" Tito Vilanova. "V priebehu ročníka sme si dokázali utvorili veľký náskok a veľa ľudí nás už dopredu korunovalo za šampióna, no my sme sa na tróne ešte nevideli, pretože Real mal skvelú druhú polovicu sezóny. Ak by sme na chvíľu poľavili, mohol nás ľahko dobehnúť. Teraz sa ešte pokúsime zdolať najlepší madridský tím všetkých čias a vyrovnať jeho stobodový rekord."

Španielsko - liga - 35. kolo:

Espaňol Barcelona - Real Madrid 1:1 (1:0)

Góly: 23. Stuani - 58. Higuain, ČK: 90. V. Sanchez (Espaňol)

Poradie na čele tabuľky Primery division:

1. FC Barcelona 34 odohratých zápasov/88 bodov, 2. Real Madrid 36/81, 3. Atletico Madrid 35/72, 4. San Sebastian 34/58, 5. Valencia 34/56, 6. Malaga 35/53

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o piaty a šiesty odsek