Main Content

Futbal: Varane si poranil koleno, pravdepodobne vynechá zvyšok sezóny

nedeľa, 12. máj 2013 09:05 | Autor: TASR

Madrid 11. mája (TASR) - Futbalový obranca Realu Madrid Raphael Varane utrpel v sobotňajšom zápase španielskej Primery Division na ihrisku Espaňolu Barcelona (1:1) zranenie kolena a pravdepodobne bude musieť vynechať zvyšok sezóny.

Dvadsaťročný francúzsky reprezentačný stopér, ktorý sa v akuálnom ročníku dokázal prepracovať do zostavy "pusiniek", si pri obrannom zákroku v 19. minúte nepríjemne vykrútil koleno a na trávniku musel prenechať miesto spoluhráčovi Xabimu Alonsovi. "Poranil si meniskus. Uvidíme, čo povie nedeľňajšie röntgenové vyšetrenie," povedal pre televíznu stanicu Canal Plus klubový riaditeľ Emilio Butragueňo. "Nerád by som predbiehal, no zranenie vyzerá byť pomerne vážne. Raphael zrejme vynechá finále Kráľovského pohára i zvyšné stretnutia ligovej sezóny," uviedol tréner Realu Jose Mourinho na pozápasovej tlačovej konferencii.

Zaváhanie Realu na trávniku Espaňolu znamenalo, že majstrovský titul definitívne získala konkurenčná Barcelona. "Biely balet" môže v aktuálnom ročníku uspieť už len v Španielskom pohári, finále na San Bernabeu s mestským rivalom Atleticom sa hrá v piatok.