Main Content

Demitra vylučuje návrat do NHL

streda, 1. september 2010 14:12 | Autor: Lívia Godová

Slovenský útočník Pavol Demitra podľahol po 16 sezónach v zámorskej hokejovej lige lukratívnej ponuke z Ruska. V novom ročníku sa predstaví v drese Lokomotivu Jaroslavľ.

 Hlavnou prioritou tridsaťpäťročného hokejistu síce bolo ostať v zámorí a hrať po boku krajana Mariána Gáborika, no rokovania s s New York Rangers ostali na mŕtvom bode. Napokon sa rozhodol okúsiť Kontinentálnu hokejovú ligu. „Hrá sa tam menej zápasov ako v NHL a je to bližšie domov. Tieto dva faktory zohrali určitú úlohu,“ povedal Demitra, ktorého takmer celú uplynulú sezónu sužovalo nielen zranenie ľavého ramena, ale aj zlé vzťahy s trénerom Vancouveru Canucks Alainom Vigneauetom.

 
Demitra síce odohral v minulom ročníku iba 39 zápasov, nazbieral v nich 22 bodov za 5 gólov a 17 asistencií, pre Canucks bol výrazne platným hráčom.
 
Novú zmluvu podpísal na jeden rok, a ako prezrádza, na začiatok sezóny sa už mimoriadne teší. „Vo všetkých štyroch päťkách sú účastní útočníci. Predvádzame ofenzívny, technický hokej, veľa sa korčuľuje a menej sa bráni.“ V zápasoch bude nastupovať so svojim tradičným číslom 38 vo formácií s Alexandrom Koruljukom a Josefom Vašíčkom. „Sú to vynikajúci hokejisti. Určite do nás vkladajú veľké očakávania, ale tie očakávam aj ja od seba,“ ohodnotil Demitra nových spoluhráčov.
 
Tridsaťpäťročný center považuje kapitolu NHL za definitívne uzavretú. „Vraví sa, nikdy nehovor nikdy, ale s NHL som zrejme skončil. Pre starších hráčov sú už podmienky v severoamerických kluboch menej zaujímavé,“ skonštatoval dubnický rodák, ktorý sa na túto tému rozprával aj s agentom Mattom Keatorom.
 
Bývalý hráč Ottavy Senators, St. Louis Blues, Los Angeles Kings, Minnesoty Wild či Vancouveru Canucks už v prípravných zápasoch zistil hlavné odlišnosti ruskej KHL od kanadsko-americkej NHL. Priznáva, že hokej v Európe je krajší a zábavnejší. „Nie som zvyknutý, že štyri päťky sa pravidelne striedajú. Idú na ľad a je jedno, či sa hrá oslabenie alebo presilovka. V Amerike sa hrá takpovediac dokonalý hokej. Všetci bránia. Čaká sa na presilovky. Tu je to otvorenejšie. V USA sme mali dve útočné päťky, jedna bola rozbíjači a tá štvrtá bitkári,“ uviedol pre ruské média.