Main Content

MS v hokeji: Elitná zostava sobotňajších zápasov (11.5.)

nedeľa, 12. máj 2013 10:32 | Autor: Dávid Lech

MS v hokeji: Elitná zostava sobotňajších zápasov (11.5.)
MS v hokeji: Elitná zostava sobotňajších zápasov (11.5.) | zdroj: foto TASR

Majstrovstvá sveta v hokeji pokračovali v sobotu šiestimi stretnutiami, ktoré priniesli viacero veľmi dobrých individuálnych výkonov. Prinášame vám elitnú zostavu včerajšieho dňa.

Brankár

Reto Berra (Švajčiarsko) Bilancia: 32 úspešných zákrokov, 1 inkasovaný gól, 96,9% úspešnosť zásahov Švajčiarsky brankár bol svojmu tímu v zápase proti Dánsku veľkou oporou, keď z 33 striel pustil za svoj chrbát iba jednu. Berru vyhlásili po stretnutí za najlepšieho hráča Švajčiarov a spoločne so spoluhráčmi sa tak mohol radovať z víťazstva 4:1 a najmä zabezpečenia si postupu do štvrťfinále.

Obrancovia

Roman Josi (Švajčiarsko) Bilancia: 0+2
Zadák Nashvillu Predators sa v zápase s Dánskom prezentoval dvomi prihrávkami na gól, na ľade strávil 19 minút a 42 sekúnd, pripísal si jeden plusový bod a opäť patril medzi najlepších hráčov Helvétov.

Johan Fransson (Švédsko) Bilancia: 0+2 Švédsky obranca Johan Fransson sa asistenciou podieľal na všetkých góloch švédskej reprezentácie a tak sa aj jeho  prispením mohli domáci hokejisti radovať z víťazstva 2:0 nad nepríjemným súperom zo Slovinska.

Útočníci

Per-Age Skroder (Nórsko)
Bilancia: 2+0 Nórsko zdolalo Bielorusko 3:1, keď výrazný podiel na výhre Severanov mal krídelník Per-Age Skroder, ktorý zaznamenal dva presné zásahy, pričom jeden z nich bol víťazný. Po stretnutí ho podľa očakávaní vyhlásili za muža zápasu. 

Petri Kontiola (Fínsko)
Bilancia: 1+2 V našej Elitnej zostave sa opäť objavuje meno fínskeho centra Petriho Kontiolu, s ktorým si súperi nedokážu dať rady. Fínska reprezentácia zdolala Rakúšanov 7:2, útočník Traktora Čeľabinsk vsietil víťazný gól, ku ktorému pridal dve asistencie a svoj skvelý výkon okorenil vynikajúcou 65,22% úspešnosťou na buly.

Veli-Matti Savinainen (Fínsko) Bilancia: 2+0 Kontiolovi vynikajúco sekundoval spoluhráč z útoku Veli-Matti Savinainen, ktorý strelil dva góly, dovedna ohrozil súperovho brankára päťkrát a po zápase si prevzal ocenenie pre najlepšieho hokejistu na fínskej strane.