Main Content

Ideálna zostava 30. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 13. máj 2013 08:41 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 30. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 30. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: foto TASR

Kvôli ME do 17 rokov bolo toto kolo rozťahané do štyroch hracích dní a troch týždňov. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár
 
Darko Tofiloski (Košice) – Macedónsky brankár bol veľkou oporou svojho mužstva v zápase proti Banskej Bystrici. V prvom polčase vyrazil nebezpečný priamy kop Hučka a tohto hráča zarmútil aj v druhom dejstve, keď mu excelentne chytil jeho gólovú hlavičku. Poradil si aj so zakončeniami Adámika a Slančíka, čím priviedol Košice k víťazstvu.
 
Obrancovia
 
Matej Siva (Myjava) – Myjavský pravý obranca sa v ostatných zápasoch dostal do skvelej formy, ktorú potvrdil aj proti Prešovu. Už na začiatku zápasu prihral na gól Harsányimu, no tento zásah ešte uznaný nebol. Ale ďalšia spolupráca týchto dvoch hráčov opäť skončila v sieti hostí a tentoraz bolo všetko v súlade s pravidlami.
 
Róbert Cicman (Nitra) – V predohrávke tohto kola zavítala Nitra do Žiliny. Hostia boli lepším tímom a zaslúžene vyhrali. Vyrovnávajúci gól strelil Cicman, ktorý išiel dôrazne za dorážkou. Cicman sa mohol gólovo presadiť už v prvom polčase, ale ukážkovú akciu krajných obrancov hlavou na gól nepremenil.
 
Lukáš Greššák (Ružomberok) – Ružomberčania sa v Bratislave prezentovali predovšetkým dôslednou defenzívou, ktorá im aj vychádzala. A hoci inkasovali dva góly, tak nakoniec si bod za remízu odniesli. Greššák pôsobil v obrane veľmi dobre, za inkasované góly on nemohol a v prvom polčase odkopom zmaril čistú šancu Soumaha.
 
Peter Mičic (Nitra) – Počas celého zápasu bol aktívny v hre smerom dopredu. V prvom polčase skvele nacentroval na hlavu Cicmana, ale nitriansky tábor sa tešil až v druhom polčase. Pod vyrovnávajúci gól sa podpísal dôležitým centrom na Tawambu a pod víťazný tým, že práve Mičic vybojoval roh, z ktorého Nitra v nadstavenom čase rozhodla.
 
Stredopoliari
 
Miroslav Viazanko (Košice) – Košičania nastúpili na zápas po dvojtýždňovej prestávke. Ohlásené zmeny sa nakoniec neudiali, ale výkon domácich nemal také parametre, aké Košice predvádzali ešte nedávno. Jedným z mála svetlých zjavov v ich drese bol Viazanko, ktorý strelil víťazný gól a bol takmer pri všetkých akciách domácich.
 
Tomáš Marček (Myjava) – Tento nenápadný stredopoliar počas celej sezóny nastupuje v myjavskej zostave, kde odvádza skvelú prácu pre ostatných spoluhráčov. Vďaka jeho veľkému prispeniu mali Myjavčania proti Prešovu hernú prevahu, keď Marček dobre čistil priestor v strede poľa a konštruktívne rozohrával.
 
Juraj Piroska (Senica) – V priamom zápase o druhé miesto sa Senica stretla s Trenčínom. Piroska v zápase dostal dvakrát do dobrej šance Kalabišku, ale jediný gól zápasu strelil sám. Bolo to opäť z pokutového kopu, keďže preňho to bol už piaty gól z bieleho bodu v sezóne, čím ho právom môžeme označiť ako penaltového kráľa ligy.
 
Mário Almaský (Ružomberok) – Ružomberok si odviezol z Bratislavy cenný bod, keď na horúcej pôde dokázal streliť dva góly. Pod oboma je podpísaný Mário Almaský. Najprv nacentroval na prvý vyrovnávajúci gól Lovásovi a pri druhom sa zapojil do kombinačnej akcie, vysunul Ďubeka, ktorý následne prepálil Putnockého.
 
Útočníci
 
Jaroslav Diviš (Senica) – Pôvodom pravý krídelník sa ocitol v zápase s Trenčínom na hrote útoku a tento ťah domácim vyšiel. Diviš svojou rýchlosťou robil značné problémy trenčianskej obrane a bol to on, kto prakticky rozhodol tento dôležitý zápas. Svojím dôrazom vybojoval loptu, vnikol do pokutového územia, bol faulovaný a Piroska strelil víťazný gól.
 
Zoltán Harsányi (Myjava) – Už na začiatku zápasu strelil gól, ale ten mu uznaný ešte nebol. Ale bývalý hráč Boltonu sa gólovej odmeny dočkal, keď využil spätnú prihrávku Sivu. Do prešovskej siete mohol pridať aj viac zásahov, lenže v ďalších šanciach už neuspel, hoci ich vôbec neriešil zle. Ukázal aj viacero ukážkových prienikov.

 
V diskusií vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna jedenástka uplynulého kola.