Main Content

Futbal: Tréner ManU Alex Ferguson sa lúčil na štadióne Old Trafford

nedeľa, 12. máj 2013 20:05 | Autor: TASR

Manchester 12. mája (TASR) - Sir Alex Ferguson viedol v nedeľu naposledy anglický futbalový klub Manchester United na domovskom štadióne Old Trafford.

Škótsky tréner sa so 75.572 fanúšikmi rozlúčil víťazstvom 2:1 nad Swansea. Vďační priaznivci sa sformovali do číslovky "20" (počet titulov ManU) a "13" (počet titulov pod vedením Fergusona). Sedemdesiatjedenročný kouč prebehol pred svojim 1499 zápasom špalierom 22 hráčov, zabehol kolečko a rozdal množstvo autogramov.

"Všetci v klube a fanúšikovia ste boli najfantastickejším zážitkom môjho života. Ďakujem vám. Mal som možnosť viesť niekoľkých najlepších hráčov krajiny. V zlých časoch ste pri mne všetci stáli a vašou úlohou je teraz stáť pri novom trénerovi," cituje slová trénera agentúra Reuters.

Ferguson plánuje pokračovať v klubových štruktúrach ako riaditeľ, resp. vyslanec "Red Devils".

Sedemdesiatjedenročný Sir Alex viedol klub z Old Trafford od roku 1986, vyhral s ním 13 ligových titulov, dvakrát Ligu majstrov a veľa ďalších trofejí ako 5-krát FA Cup, 4-krát Ligový pohár, Pohár víťazov pohárov, európsky Superpohár či MS klubov FIFA.