Main Content

Správy dňa z NHL a KHL + novinky o MS v hokeji (13.5.)

pondelok, 13. máj 2013 00:17 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL + novinky o MS v hokeji (13.5.)
Správy dňa z NHL a KHL + novinky o MS v hokeji (13.5.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

MINNESOTA: V budúcej sezóne bude koučovať Minnesotu Wild súčasný tréner Mike Yeo, ktorému podporu vyjadril generálny manažér Chuck Fletcher. Tenje s jeho prácou spokojný.

 
NY ISLANDERS: Do šiesteho zápasu play-off medzi New Yorkom Islanders a Pittsburghu Penguins nastúpil útočník Frans Nielsen, ktorý mal problémy v dolnej časti tela. Jeho tím však prehral 3:4 po predĺžení a sezóna sa pre „ostrovanov“ skončila. Či dánsky hokejista pocestuje na MS ostáva otázne.
 
Novinky z MS:
 
SLOVENSKO: Pre slovenského zadáka Mareka Ďalogu sa MS pravdepodobne skončili. 24-ročný obranca má problémy s ramenom a zdá sa, že si na tohtoročnom šampionáte už nezahrá.
 
ČESKO: Špekulácie sa naplnili a bek Marek Židlický definitívne potvrdil svoju účasť na tohtoročnom šampionáte. Židlický by mal do dejiska MS priletieť v pondelok a v utorok by už mal nastúpiť proti Nórom.
 
ČESKO: Proti Nórsku by sa v zostave Česka mal objaviť aj forward Montrealu Canadiens Tomáš Plekanec. Na súpisku našich severných susedov sa tak po príchode „Židlu“ a „Plekyho“ nezmestia Jakub Krejčík a Marek Trončinský.
 
USA: Americkú reprezentáciu na tohtoročných MS posilní útočník T. J. Oshie zo Saint Louis Blues.
 
ŠVAJČIARSKO: Švajčiarska reprezentácia sa zasa bude môcť spoľahnúť na Raphaela Diaza z Montrealu Canadiens. Šikovný obranca vypadol so svojím Montrealom z play-off a bude dopísaný na súpisku švajčiarskeho tímu.
 
RUSKO: Najlepšie zarábajúcim hráčom na tohtoročných MS je Ilja Kovalčuk, ktorého mzda sa vyšplhala až od výšky 11 miliónov dolárov. Druhým najlepšie platených hráčom je Eric Staal, kanadský kapitán zarába 8,5 miliónov dolárov. 
 
RUSKO: Dres ruskej reprezentácie na tohtoročných MS neoblečie obranca Jevgenij Rjasenskij, ktorý má zlomené rebro a musel sa tak rozlúčiť so svojimi spoluhráčmi a odletieť späť do Ruska.