Main Content

Futbal: Messi si obnovil zranenie, majster La Ligy otočil duel aj v desiatich

pondelok, 13. máj 2013 08:05 | Autor: TASR

Madrid 13. mája (TASR) - Štvornásobný najlepší futbalista sveta podľa FIFA Lionel Messi si obnovil zranenie ľavého stehenného svalu a jeho FC Barcelona zrejme bude chýbať do konca sezóny. Argentínsky kanonier sa opäť zranil v nedeľňajšom víťaznom súboji La Ligy na ihrisku Atletica Madrid (2:1), v ktorom Katalánci už len potvrdili zisk 22. majstrovského titulu, uviedla agentúra Reuters.

"Barca" mala totiž majstrovskú korunu vo vrecku už v sobotu, lebo jej rival Real Madrid iba remizoval v Barcelone s Espanyolom. Napriek tomu tréner Barcelony Tito Vilanova nedoliečeného Messiho nasadil. Asi 20 minút pred koncom za stavu 1:0 pre domácich, ktorý v 51. minúte zariadil Falcao, sa sám Messi vypýtal z ihriska. Keďže Vilanova už do 60. minúty urobil všetky tri povolené striedania, majster dohrával v desiatich mužoch. Napriek tomu otočil zápas, keď najprv v 72. minúte Alexis Sanchez vyrovnal a v 80. minúte si dal vlastný gól Gabi.

"Opustil ihrisko, lebo mal problém na rovnakom mieste, ktoré ho trápilo aj v minulosti. Mal nezvyčajný pocit. Uvidíme v najbližších dňoch, či bude chýbať dni alebo dokonca týždne," povedal na pozápasovej tlačovej konferencii Vilanova a dodal: "Niekomu sa môže zdať nepochopiteľné, ako pristupujeme k Lionelovmu zraneniu, ale nie je to jednoduché. Ideme podľa jeho pocitov. Pred zápasom bol v poriadku, necítil žiadnu bolesť. Trénoval úplne normálne. Ani počas zápasu necítil žiadnu bolesť až do chvíle, keď ho opäť pichlo v svale. Okamžite reagoval on aj my."

Messi si zranil sval v štvrťfinálovom zápase Ligy majstrov 2012/2013 s Parížom St. Germain. Dvadsaťpäťročný argentínsky reprezentant v tejto sezóne strelil 46 ligových gólov. Barcelona má stále šancu vyrovnať bodový rekord Primera División v jednej sezóne, ktorý ustanovil minulý rok Real Madrid so 100 bodmi. Má zatiaľ 91 bodov a do konca sezóny zostávajú odohrať tri kolá.