Main Content

Futbal: Moyes sa rozlúčil s Evertonom víťazstvom: "Fanúšikovia boli skvelí"

pondelok, 13. máj 2013 10:05 | Autor: TASR

Liverpool 13. mája (TASR) - Tréner David Moyes sa rozlúčil s Goodison Parkom víťazstvom, keď FC Everton zdolal v 37. kole anglickej futbalovej Premier League West Ham United 2:0. Liverpoolski fanúšikovia pripravili nástupcovi Alexa Fergusona na lavičke Manchestru United veľké ovácie a vyprevadili ho skandovaným potleskom.

Moyes, ktorý bol pri kormidle "Toffees" 11 rokov, priznal, že pred zápasom mal malú dušičku. "Človek má vždy obavy, keď po dlhých rokoch opúšťa klub a ide trénovať niekde inde. Fanúšikovia Evertonu sa však ku mne zachovali fantasticky a pripravili mi krásnu rozlúčku. Spomínam si, ako som pred 11 rokmi prišiel na Goodison Park a David Unsworth skóroval po 25-sekundovom pobyte na ihrisku. Je skvelé, že môj posledný domáci zápas na lavičke Evertonu mal víťazný koniec," povedal Moyes pre agentúru Reuters.

Päťdesiatročný kouč je presvedčený, že Everton má pred sebou skvelú budúcnosť. "Pre môjho nástupcu bude potešením pracovať s touto partiu hráčov, tím má veľký potenciál. Nemám žiadne odporúčanie pre prezidenta klubu Billa Kenwrighta pokiaľ ide o nového trénera, no ak sa ma opýta na môj názor, poviem mu, kto by bol vhodným adeptom," dodal Moyes.