Main Content

MS v hokeji: Elitná zostava nedeľňajších zápasov (12.5.)

pondelok, 13. máj 2013 11:09 | Autor: Dávid Lech

MS v hokeji: Elitná zostava nedeľňajších zápasov (12.5.)
MS v hokeji: Elitná zostava nedeľňajších zápasov (12.5.) | zdroj: foto TASR

Žiaľ ani po včerajšku nemôžeme do elitnej zostavy dňa zaradiť slovenské meno. Verme, že tomu bude tak po stretnutí s USA. Pozrite si náš výber šiestich najlepších hráčov nedeľňajších súbojov.

Brankár

John Gibson (USA) Bilancia: 30 úspešných zákrokov, shutout, 100% úspešnosť zásahov Mladý devätnásťročný brankár dostal dôveru trénera Joea Sacca a postavil sa do brány USA v zápase proti Nemecku. V dueli čelil tridsiatim strelám, za svoj chrbát nepustil ani jednu z nich, vychytal shutout a radoval sa z víťazstva 3:0.

Obrancovia

Roman Josi (Švajčiarsko) Bilancia: 1+1 Druhýkrát po sebe sa v našej Elitnej zostave objavuje meno švajčiarskeho obrancu Romana Josiho. Ten po sobotňajšej bilancii 0+2 pomohol švajčiarskemu tímu aj v nedeľu dvomi kanadskými bodmi zdolať Nórsko 3:1, keď si pripísal víťazný gól zápasu a k presnému zásahu pridal aj jednu asistenciu.

Jevgenij Medvedev (Rusko) Bilancia: 0+1 Jevgenij Medvedev potvrdil svoju vynikajúcu formu. V zápase proti Slovensku zaznamenal jednu asistenciu, na ľade strávil 23 minút a 44 sekúnd a podal veľmi kvalitný výkon.

Útočníci

Alexader Radulov (Rusko)
Bilancia: 1+1 Ruský krídelník je na tohtoročných MS k neudržaniu. V zápase proti Slovensku nebol dlžný nič svojej povesti, bojoval do posledných síl, s ľahkosťou vyhrával osobné súboje a do štatistík si pripísal dva body za gól a asistenciu.

Martin Plűss (Švajčiarsko) Bilancia: 0+1 Vydarený zápas má za sebou aj elitný center švajčiarskej reprezentácie Martin Plűss, ktorý sa na výhre 3:1 nad Nórmi podieľal jednou prihrávkou, zaznamenal jeden plusový bod a jeho úspešnosť na buly sa zastavila na 61,54%.

Andres Ambűhl (Švajčiarsko) Bilancia: 0+2 Švajčiarsky útočník bol v zápase proti Nórsku vyhlásený najlepším hráčom svojho tímu, keď sa prihrávkami podieľal na dvoch góloch Švajčiarov a do štatistík si pripísal aj jeden plusový bod.