Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (14.5.)

utorok, 14. máj 2013 07:56 | Autor: Branislav Lipták

Správy dňa z anglickej Premier League (14.5.)
Správy dňa z anglickej Premier League (14.5.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League

CHELSEA: Kouč Rafael Benítez si hľadá nové angažmá, kedže na 99,9% na lavičke FC Chelsea po sezóne skončí. Španielsky tréner sa vyjadril, že priorita je pre neho Premier League. Ale ak sa vyskytne zaujímavá ponuka, tak sa nebráni ani angažmá v Španielsku, Francúzsku a Taliansku.

CHELSEA: Miláčik fanúšikov „The Blues“ Frank Lampard sa vyjadril, že svoj rekordný 203. gól dosiahol aj vďaka podpore fanúšikov, ktorých denne stretáva na ulici.

MANCHESTER CITY: Tréner španielskej Malagy Manuel Pellegriny podľa miestnych médii poprel informácie o jeho odchode do Manchestru City, kde by mal nahradiť končiaceho Roberta Manciniho.

MANCHESTER UNITED:  Legenda Sir Alex Ferguson sa nechal počuť, že na lavičke United skončil aj kvôli rodinným záležitostiam spojených s úmrtím sestry jeho maželky. Plus nezabudol pre neho už tak typicky dodať: „Myslím si, že je dôležité odísť ako víťaz. To je to, čo som vždy chcel – byť víťazom“.

ARSENAL: Francúzsky tréner Arséne Wenger poprel špekulácie týkajúce sa jeho letného odchodu z Emirates Stadium. „Arsenal“ Wenger je s klubom spätý už od roku 1996 a nehodlá z klubu odísť skôr ako mu skončí zmluva. Tá má platnosť ešte jednu sezónu.

STOKE CITY: Útočník Michael Owen odohral za Stoke svoj posledný zápas na domácom Britannia Stadium. 33-ročný Angličan po sezóne ukončí svoju bohatú kariéru a pridá sa tak k ďalším osobnostiam anglického futbalu, ktoré túto sezónu končia s kariérou.

NEWCASTLE UNITED: Straky z Newcastlu si výhrou 2:1 nad posledným tímom Qeens Park Rangers zabezpečili Premier League aj na budúcu sezónu.            

WIGAN ATHLETIC: Čerstvý víťaz FA Cup-u pravdepodobne po sezóne príde o svojich najlepších hráčov. Na odchody sú v klube pripravení, ale otázkou je ako sa s tým klub z Wiganu vyrovná.