Main Content

Správy dňa z NHL a KHL + novinky o MS v hokeji (14.5.)

pondelok, 13. máj 2013 23:03 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL + novinky o MS v hokeji (14.5.)
Správy dňa z NHL a KHL + novinky o MS v hokeji (14.5.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

GM ROKA NHL: Na ocenenie pre najlepšieho generálneho manažéra sezóny 2012/2013 v NHL boli nominovaní Ray Shero (Pittsburgh Penguins), Marc Bergevin (Montreal Canadiens) a Bob Murray (Anaheim Ducks).

 
BOSTON: Po hernej odmlke sa do zostavy Bostonu Bruins vrátil zadák Wade Redden, ktorý v kádri „medveďov“ nahradil zraneného Andrewa Ferencea.
 
MONTREAL: Útočník Brandon Prust nenastúpil do piateho zápasu série svojho Montrealu Canadiens a Ottawou Senators kvôli zlomenému rebru.
 
LEV: Novou posilou pražského Leva pre budúci ročník 2013/2014 sa stal fínsky obranca Topi Jaakola, ktorý naposledy pôsobil v Amure Chabarovsk.
 
MAGNITOGORSK: Novým trénerom Metallurgu Magnitogorsk sa stal uznávaný kouč Mike Keenan.
 
CSKA: Novou posilou moskovského CSKA sa stal útočník Georgij Mišarin, ktorý prichádza z Metallurgu Magnitogorsk.
 
CHABAROVSK: Vedenie klubu z Amuru Chabarovsk prinieslo informáciu o tom, že sa dohodlo na zmluve s obrancom Brianom Salcidom, ktorý v minulosti odohral dva zápasy v NHL.
 
MYTIŠČI: Fínsky zadák Janne Niskala sa na najbližšie dva roky upísal Atlantu Mytišči.
 
Novinky z MS:

SLOVENSKO: Do slovenského bránkoviska proti USA by sa mal postaviť Rastislav Staňa, ktorý dostane prednosť pred Jaroslavom Janusom, ktorý odchytal nedeľňajší zápas proti Rusku.

KANADA:
Kanadský výber na tohtoročných MS posilní jeden z najlepších súčasných obrancov sveta P. K. Subban, ktorý by si mal dres „javorových“ listov obliecť prvýkrát na tohtoročnom šampionáte v štvrťfinále.
 
KANADA: Obranca kanadskej reprezentácie Luke Scheen neodohral pondelkový zápas s Rakúskom po tom, čo si odpykával jednozápasový dištanc, ktorý mu udelila disciplinárna komisia MS po nebezpečnom zákroku na českého útočníka Zbyňka Irgla.
 
SLOVINSKO: Slovinskí hokejisti už nemajú žiadnu šancu na záchranu a po roku v elitnej kategórii MS zostupujú do prvej divízie.
 
RAKÚSKO: Rovnako aj slovinskí hokejisti sa nedokázali udržať v elitnej kategórii MS a spoločne so Slovincami zostupujú do I. divízie.