Main Content

MS v hokeji: Elitná zostava pondelkových zápasov (13.5.)

utorok, 14. máj 2013 09:34 | Autor: Dávid Lech

MS v hokeji: Elitná zostava pondelkových zápasov (13.5.)
MS v hokeji: Elitná zostava pondelkových zápasov (13.5.) | zdroj: foto TASR

Včera do hry naša reprezentácia nezasiahla, napriek tomu pondelkové výsledky vyčarovali radosť na tvárach slovenských priaznivcov. Vďaka Lotyšom máme totiž dnes všetko vo vlastných rukách. Pozrite si elitnú zostavu včerajších duelov.

Brankár

Kristers Gudlevskis (Lotyšsko) Bilancia: 29 úspešných zákrokov, 1 inkasovaný gól, 96,6% úspešnosť zásahovLotyšský brankár predviedol v pondelok viacero vynikajúcich zákrokov, keď zneškodnil 29 streleckých pokusov francúzskej reprezentácie a jeho mužstvo sa tak najmä vďaka nemu mohlo radovať z výhry 3:1, ktorá zároveň Lotyšom zabezpečila zotrvanie v A-kategórií na úkor Rakúska.

Obrancovia

Ilja Nikulin (Rusko) Bilancia: 1+1Kapitán zbornej sa gólom a asistenciou podieľal na divokej prestrelke medzi Rakúskom a Ruskom. Favorizovaní Rusi nakoniec druhú polovicu stretnutia ovládli a zvíťazili 8:4. 31-ročný zadák bol vyhlásený za najlepšieho hráča svojho tímu.

Dan Hamhuis (Kanada)
Bilancia: 0+1Obranca Vancouveru Canucks odohral svoj prvý zápas na tohtoročnom šampionáte a na ľade ho bolo vidieť. Strávil na ňom 20 minút a 53 sekúnd, do štatistík si pripísal dva plusové body a prihrávkou sa podieľal na víťaznom góle spoluhráča Stamkosa.

Útočníci

Steven Stamkos (Kanada) Bilancia: 2+0 Druhý najlepší strelec tejto sezóny v NHL potvrdzuje svoju streleckú formu aj na tohtoročných MS. V dueli proti Slovinsku bol najaktívnejším strelcom, keď na brankára Gracnara vyslal sedem striel, z ktorých dve boli úspešné.

Janis Sprukts (Lotyšsko) Bilancia: 1+2Center elitnej lotyšskej formácie mal prsty vo všetkých góloch zverencov Teda Nolana. Na víťazstve 3:1 s Francúzskom sa podieľal bilanciou 1+2 a bol vyhlásený najlepším hráčom svojho tímu.

Ilja Kovalčuk (Rusko)
Bilancia: 1+2 Kovalčuk potvrdil svoju fantastickú formu, v zápase proti Rakúsku pozbieral tri body za gól a dve asistencie a vrátil sa na čelo produktivity MS. Na svojom konte má momentálne 13 kanadských bodov.