Main Content

Hokej: Dukla sa pripravuje bez manažéra a posíl, rieši existenčné problémy

utorok, 14. máj 2013 16:05 | Autor: TASR

Trenčín 14. mája (TASR) - Situácia v slovenských hokejových extraligových kluboch je komplikovaná a svoju rozvrátenú ekonomiku intenzívne riešia aj v Dukle Trenčín. Exekučné konania sa s ňou ťahali ešte počas rozbehnutej sezóny a vyvrcholenie prišlo po vypadnutí zo štvrťfinále play off, keď sa dlh akciovej spoločnosti vyšplhal do výšky niekoľkých stotisíc eur.

Medzitým sa okolnosti zlepšili a Trenčania začali už na konci apríla prípravu na budúcu sezónu 2013/2014. "Trénujeme už tri týždne prevažne s mladými chlapcami narodenými v roku 1993. Všetci hráči aktuálne zapojení v tréningovom procese na suchu sú z juniorského mužstva. V najbližšej dobe ani neplánujeme posilnenie tímu. Je na to čas, pretože najskôr si musíme vyrovnať dlhy voči hráčom z minulej sezóny," objasnil pre TASR súčasný stav situácie Róbert Švehla vo funkcii väčšinového akcionára.

Po troch týždňoch prvej fázy prípravy na suchu dostali mladí hokejisti týždeň voľna. Následne sa vrátia k tréningovému procesu s trénerom Róbertom Kaláberom. Ten je momentálne odcestovaný v zahraničí. Na ľad plánujú Trenčania vykorčuľovať 1. augusta. "Tréner Kaláber má v Dukle ešte dva roky platnú zmluvu, zostáva preto trénerom prvého tímu. V tejto veci sme nechceli nič meniť," zdôraznil bývalý úspešný slovenský obranca.

Otázkou odchodu bývalého generálneho manažéra Andreja Kollára sa momentálne v Dukle nezaoberajú. "Prednosť dostávajú finančné podlžnosti. Otázku nového generálneho manažéra klubu neriešime. Ak budeme mať vyrovnané všetky resty, budeme sa pozerať po posilách aj po organizácii vo vedení klubu," uviedol Švehla.

Podľa jeho slov sa Trenčanom darí pomalými krokmi sťahovať dlh na čoraz menšiu čiastku. Tá finálna je však stále veľmi vysoká a situácia si žiada náležité riešenie v priebehu najbližších dní. "Budeme mať stretnutie so sponzormi a ďalšími akcionármi. Chceme dostať diskusiu do takej roviny, aby sme vedeli všetkým všetko vyplatiť a začať v ďalšej sezóne hrať extraligu," povedal Švehla, ktorý si však pripúšťa aj možnosť, že by Dukla Trenčín v budúcej sezóne najvyššiu súťaž nehrala: "Existuje aj takáto možnosť. Ak nezačneme všetci seriózne pracovať na financiách, môže sa to stať. Uvidíme, ako dopadneme."