Main Content

Správy dňa z NHL a KHL + novinky o MS v hokeji (15.5.)

streda, 15. máj 2013 00:01 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL + novinky o MS v hokeji (15.5.)
Správy dňa z NHL a KHL + novinky o MS v hokeji (15.5.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

BILL MASTERTON: Na Bill Masterton Trophy za oddanosť hokeju boli nominovaní Sidney Crosby (Pittsburgh Penguins), Josh Harding (Minnesota Wild) a Adam McQuaid (Boston Bruins). Slovenský krídelník Marián Hossa sa tak do záverečného výberu nedostal.

 
BOSTON: Po prvom kole play-off vedie kanadské bodovanie NHL český forward Bostonu Bruins David Krejčí, ktorý má na svojom konte trinásť bodov (5+8).
 
DALLAS: Na lavičke Dallasu Stars končí tréner Glen Gulutzan. Kto sa stane novým koučom „hviezd“ je zatiaľ vo hviezdach.
 
SAN JOSE: San Jose Sharks bude mať v druhom kole play-off k dispozícii už aj beka Jasona Demersa, ktorý pre bližšie nešpecifikované zranenie vynechal posledné zápasy svojho tímu.
 
LOS ANGELES: Súper „žralokov“ Los Angeles Kings sa bude musieť v úvode série so San Jose zaobísť bez útočníka Kylea Clifforda.
 
LEV: Pražský Lev sa posilnil o ďalšieho legionára. Tretím fínskym hráčom v kádri českého účastníka KHL sa stal Teemu Ramstedt, bývalý útočník SKA Petrohrad.
 
NOVOSIBIRSK: HC Lev naopak opúšťa Vitalij Karamnov, ktorý odchádza do HC Sibir Novosibirsk.
 
ČEREPOVEC: Bývalý gólman HC Lev Praha bude v budúcej sezóne hájiť farby Severstaľu Čerepovec.
 
OMSK: Novou posilou Avangardu Omsk sa stal bývalý krídelník Severstaľu Čerepovec Denis Kazionov.
 
PETROHRAD: SKA Petrohrad získal od Prahy práva na českého útočníka Romana Červenku, ktorý túto sezónu hral v NHL v Calgary Flames. Počas výluky však hájil farby Leva.
 
RIGA: Dinamo Riga sa dohodlo na novej zmluve s obrancom Mattom Robinsonom, ktorý naposledy pôsobil vo švédskej Elitserien v tíme Timra IK.
 
Novinky z MS:
 
RUSKO: Po tom, čo Alexander Ovečkin vypadol so svojím Washingtonom Capitals z play-off NHL, ihneď ho kontaktoval manažment ruskej reprezentácie – hviezdy krídelník prisľúbil svoju účasť na tohtoročnom šampionáte. Kvalita ruského tímu tak s Ovečkinom opäť o niečo vzrastie. Do Helsínk by mal priletieť v stredu a na ľade by sa mal objaviť už v štvrtkovom štvrťfinále.
 
PROGRAM ŠTVRŤFINÁLE:
12:00 Rusko – USA (Helsinki)
14:45 Švajčiarsko – Česko (Štokholm)
17:30 Fínsko – Slovensko (Helsinki)
20:15 Kanada – Švédsko (Štokholm)