Main Content

Futbal: Wigan prvým tímom, ktorý po triumfe v FA Cup-e opúšťa Premier League

streda, 15. máj 2013 07:05 | Autor: TASR

Londýn 15. mája (TASR) - Wigan Athletic sa stal prvým tímom v histórii, ktorý po triumfe v FA Cup-e opúšťa anglickú Premier League. Zverenci trénera Roberta Martineza tri dni po zisku prestížnej futbalovej trofeje prehrali v dohrávke 37. kola na pôde Arsenalu Londýn 1:4 a stratili aj teoretickú šancu na záchranu. Na sedemnásty Sunderland totiž pred posledným kolom strácajú štyri body. Arsenal si vďaka zisku troch bodov udržal šancu na Ligu majstrov.

Wigan pôsobil v najvyššej anglickej súťaži osem sezón v rade, pričom vždy sa dokázal zachrániť v hodine dvanástej. Na Emirates Stadium sa však pozoruhodná séria skončila. Latics potrebovali zvíťaziť a v závere prvého polčasu po ukážkovom priamom kope Maloneyho vyrovnali na 1:1. V úvode druhého dejstva však nepremenil veľkú šancu Arouna Kone, následne musel pre zranenie opustiť ihrisko motor stredu poľa Callum McManaman a v záverečnej polhodine hostia trikrát inkasovali.

Kouč Wiganu mal po záverečnom hvizde hlavu v smútku. "Nikdy som si nemyslel, že zažijem s Wiganom vypadnutie z Premier League, táto skupina hráčov si to nezaslúžila. Triumf v FA Cup-e bol pre klub fantastickým úspechom, o to ťažšie je vyrovnať sa s tým, čo sa dnes stalo. Počas celej sezóny sme doplácali na zranenia kľúčových obrancov, dostávali sme príliš veľa gólov. Smerom dopredu sme boli výborní, no chyby v defenzíve nás vyšli draho. Dostali sme v 37 zápasoch 71 gólov, najviac zo všetkých tímov," povedal pre britské médiá Martinez, ktorého budúcnosť na DW Stadium je otázna. Už pred začiatkom sezóny sa o charizmatického Španiela zaujímal FC Liverpool. Teraz sa v kuloároch hovorí, že Martinez by mohol na lavičke Evertonu nahradiť Davida Moyesa, ktorý sa stal nástupcom Alexa Fergusona v Manchestri United.