Main Content

Futbal: Tréner Schaaf po 14 rokoch končí na lavičke Werderu Brémy

streda, 15. máj 2013 12:05 | Autor: TASR

Brémy 15. mája (TASR) - Thomas Schaaf sa po 14 rokoch dohodol na ukončení svojho pôsobenia vo funkcii hlavného trénera futbalistov Werderu Brémy. Informovala agentúra dpa.

Päťdesiatdvaročný Schaaf bol najdlhšie slúžiacim trénerom zo súčasných bundesligových koučov. V poslednom ligovom zápase sezóny v Norimbergu už nepovedie tím Werderu, ktorý sa zachránil v najvyššej nemeckej súťaži. Werder bude dohrávať sezónu pod dohľadom asistentov Wolfganga Rolffa a Matthiasa Hoenerbacha.

"V posledných dňoch sme analyzovali naše športové napredovanie a prišli sme k záveru, že by sme chceli začať odznovu," povedal manažér Werderu Thomas Eichin. "Ďakujeme Thomasovi za všetko, čo pre Werder Brémy odviedol za viac ako 40 rokov, keď pôsobil v klube ako hráč aj ako tréner. Potom, ako sme sa vyhli zostupu, sme dospeli ku kolektívnemu záveru, že chceme nový začiatok."

Schaaf doviedol Brémy v roku 2004 k nemeckému double a národný pohár vyhral aj v rokoch 1999 a 2009. V sezóne 2008/2009 hral Werder vo finále niekdajšieho Pohára UEFA. "Prežil som tu výnimočné časy, počas ktorých som získal pozitívne skúsenosti a veľký úspech. Chcel by som poďakovať tým, ktorí ma sprevádzali a podporovali na dlhej ceste. Želám Werderu Brémy veľa úspechov v budúcnosti," skonštatoval Schaaf, ktorý bol trénerom Werderu od mája 1999.