Main Content

MS v hokeji: Elitná zostava utorkových zápasov (14.5.)

streda, 15. máj 2013 12:43 | Autor: Dávid Lech

MS v hokeji: Elitná zostava utorkových zápasov (14.5.)
MS v hokeji: Elitná zostava utorkových zápasov (14.5.) | zdroj: foto TASR

Na našu radosť sa po dlhej dobe objavuje v elitnej zostave dňa aj slovenské meno. Zaslúžil sa o to skvelý Rasťo Staňa, ktorý vychytal hráčov USA.

Brankár

Rastislav Staňa (Slovensko) Bilancia: 20 úspešných zákrokov, 1 inkasovaný gól, 95,2% úspešnosť zásahov Na slovenského brankára v zápase proti USA nesmerovalo veľa striel, keď čelil iba 21 streleckým pokusom. Množstvo pukov, ktoré však smerovali medzi tri žrde diváci videli už v bráne a len vďaka fantastickým zákrokom košického rodáka neskončili v našej bráne.

Obrancovia

Roman Josi (Švajčiarsko) Bilancia: 1+1 Bek Nashvillu sa opäť dostal do našej Elitnej zostavy. Švajčiarskemu celku pomohol presným zásahom a asistenciou na víťazný gól zdolať Bielorusko a „helvéti“ po výsledku 4:1 potvrdili svoju fantastickú formu keď sa stali suverénnym lídrom štokholmskej skupiny.

Christian Ehrhoff (Nemecko) Bilancia: 2+0 Nemci zdolali francúzsku reprezentáciu tesne 3:2 po predĺžení a veľký podiel na víťazstve mal nemecký kapitán Christian Ehrhoff, ktorý sa dvakrát strelecky presadil, na ľade strávil 26 minút a 48 sekúnd a dôstojne sa tak rozlúčil so šampionátom.

Útočníci

Martin Thörnberg (Švédsko) Bilancia: 2+0 Nová posila pražského Leva bola v zápase proti Dánsku vyhlásená za najlepšieho hráča svojho tímu, keď si do štatistík pripísal jeden plusový bod a dvakrát skóroval. To všetko stihol len za deväť minút a 19 sekúnd, ktoré strávil na ľadovej ploche.

Tomáš Plekanec (Česko) Bilancia: 0+3 Center Montrealu Canadiens odohral svoj prvý zápas na tohtoročnom šampionáte a jeho prítomnosť na ľade bola badateľná. Na deklasovaní Nórov 7:0 sa podieľal tromi gólovými prihrávkami.

Matthias Bieber (Švajčiarsko)
Bilancia: 1+1 27-ročný útočník vsietil v zápase proti Bielorusku víťazný gól Švajčiarska a k presnému zásahu pridal aj jednu asistenciu. Bol vyhlásený najlepším hráčom svojho tímu a do štatistík si pripísal aj jeden plusový bod.