Main Content

Clijstersová postúpila do 3. kola na US Open

štvrtok, 2. september 2010 10:30 | Autor: TASR

Belgičanka Kim Clijstersová sa bez väčších problémov prebojovala do 3. kola dvojhry na záverečnom grandslamovom tenisovom turnaji roka US Open v New Yorku, keď si poradila s Austrálčankou Sally Peersovou 6:2, 6:1.

Obhajkyňa minuloročného triumfu Clijstersová sa v súboji o postup do osemfinále stretne s Češkou Petrou Kvitovou. Devätnásťročná kvalifikantka Peersová (201. v rebríčku WTA Tour) vzdorovala druhej nasadenej hráčke turnaja a jednej zo spolufavoritiek na celkový triumf iba 56 minút a vo víťazných úderoch s ňou prehrala 8:22. Vôbec jej to však neprekážalo v tom, aby po stretnutí vyjadrila nanajvýš pozitívne emócie. "Ten zápas bol pre mňa jednou veľkou pozitívnou skúsenosťou. Veľmi som si užívala pocit, že môžem byť spoločne na kurte s Kim Clijstersovou. Postaviť sa proti šampiónke US Open a takej skvelej hráčke sa nenaskytne každý deň. Je to ako splnený sen," komentovala nadšená Peersová, ktorá absolvovala svoj seniorský debut v hlavnej súťaži v New Yorku.

Clijstersová sa vlani po dvojročnej pauze spôsobenej materskou prestávkou stala senzačne šampiónkou New Yorku a keďže predtým v roku 2005 rovnako slávila celkový triumf, na US Open ťahá spolu so stredajším triumfom sériu 16 víťazných duelov v rade. Zatiaľ naposledy na majstrovstvách Spojených štátov prehrala vo finále v roku 2003, keď podľahla krajanke Justine Heninovej a celkovo má na US Open bilanciu 32 víťazstiev - 5 prehier. Naďalej platí, že na US Open nikdy neprehrala s hráčkou rebríčkovo mimo Top Ten.

2. kolo:
Kim Clijstersová (2-Belg.) - Sally Peersová (Austr.) 6:2, 6:1


SITA, AP
© WEBNOVINY