Main Content

Hokej: Turek odštartoval letnú prípravu v Skalici bez Pálffyho i Školiaka

streda, 15. máj 2013 13:05 | Autor: TASR

Skalica 15. mája (TASR) - Napriek tomu, že už jednou nohou bol český tréner Josef Turek vo Zvolene, v stredu odštartoval letnú prípravu s iným extraligovým tímom HK 36 Skalica.

"Z vedenia Slovana som dostal ponuku na to, že budem viesť Skalicu, ktorá je jeho farmárskym tímom," povedal pre TASR tréner HK 36 a dodal: "V Slovane moju prácu poznali z čias, keď som tam viedol jeho juniorský tím v extralige. A Slovan je niečo ako Sparta v Čechách, takáto ponuka sa jednoducho nedá odmietnuť. Vedel som, že má čaká skvelo fungujúca organizácia, v ktorej budem úzko spolupracovať s trénerom Čadom a že zo Slovana budú chodiť do Skalice kvalitní hokejisti."

So Slovanom sa dohodol na dvojročnej spolupráci s tým, že v Skalici by mal byť zatiaľ na jednu sezónu. Príprava, ktorú v stredu s mužstvom odštartoval, potrvá do 4. júla a uzatvoria ju spoločnou večerou. V priebehu posledného júlového týždňa, alebo 1. augusta by mali vykorčuľovať na ľad.

Na prvom tréningu privítal Turek zatiaľ len 18 hráčov. "Z nových do prípravy naskočil Peter Obdržálek, ktorý sa do Skalice vlastne len vrátil po lanskom účinkovaní v Kladne," uviedol J. Turek. "Mal tam dobrý rok a bude to dobrá posila. Medzi chýbajúci hráčmi je okrem iných René Školiak, ktorý je po artroskopii kolena. Na zraz ale prišiel a bude sa pripravovať zatiaľ podľa individuálneho programu. Čo sa týka Žigmunda Pálffyho, vedenie mi oznámilo, že s hokejom skončil a ja som ho nekontaktoval. Ale je jasné, že keby prišiel s tým, že sa chce vrátiť, veľmi radi ho privítame."