Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (16.5.)

štvrtok, 16. máj 2013 09:23 | Autor: Branislav Lipták

Správy dňa z anglickej Premier League (16.5.)
Správy dňa z anglickej Premier League (16.5.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League

CHELSEA: Futbalisti FC Chelsea získali druhú európsku trofej za dva roky. Vo včerajšom Amsterdamskom finále Európskej ligy zdolali portugalskú Benficu Lisabon 2:1. Za Londýnčanov sa presadil zatracovaný Fernando Torres a obranca Branislav Ivanovič.

CHELSEA: O urugvajského útočníka Edinsona Cavaniho sa začala intezívne zaujímať aj Chelsea. O ostrostrelca talianskeho Neapolu sa však už dlhšie zaujíma aj Manchester City. Preto bude ešte zaujímavé sledovať boj týchto klubov o tohto útočníka.

MANCHESTER UNITED: Wayne Rooney podľa všetkého neposilní Bayern Mníchov, ale naďalej zostane na Old Trafford. Situácia okolo anglického útočníka však stále nie je úplne jasná.

LIVERPOOL: Zaujímavá výmena by sa mohla uskutočniť medzi Liverpoolom a FC Barcelona. Z Anglicka do Španielska by sa mal sťahovať Pepe Reina a opačným smerom by mal putovať nádejný mladý útočník Cristian Tello.

MANCHESTER CITY: Citizens by na konci sezóny mali prísť o argentínskeho útočníka Sergia Agüera. Podľa neoficiálnych správ svoj odchod žiada sám hráč.
 
MANCHESTER CITY: Ak sa novým trénerom Manchestru City stane Čilan Manuel Pellegrini, tak sa z Malagy do Manchestru bude sťahovať aj španielsky záložník Francisco Alarcón známy pod menom Isco.
 
WIGAN: Hráči Wiganu nezvládli svoju záchranu v Premier League. Iba niekoľko dní po zisku FA Cup-u prehrali na ihrisku Arsenalu 4:1 a táto porážka spečatila ich zostup do Championship.
 
TOTTENHAM a FULHAM: O českého útočníka Watfordu Matěja Vydru sa zaujímajú Tottenham a Fulham. Watford bude hrať finále play off Championship 27.mája na Wemlbey a český útočník zatiaľ o prípadnom prestupe neuvažuje.